Nije važno za koga navijaš, uvek malo navijaš za Zvezdu

Autor:

Genijalni Goran Bregović o najupečatljivijem momentu u karijeri

Nije važno za koga navijaš, uvek malo navijaš za Zvezdu Foto: Mondo/Goran Sivački 22. 3. 1950. Goran Bregović

Legendarni osnivač jednog od najboljih bendova bivše Jugoslavije, sada vođe orkestra koji godišnje održi između 120 i 160 nastupa Goran Bregović, održaće veliki koncert u Štark areni 15. decembra.

Brega će na binu izvesti sto muzičara, a pre koncerta je rešio da otkrije par zanimljivosti iz svoje višedecenijske karijere i otkrije koji mu je najupečatljiviji momenat u karijeri.

"Nemoj, tamo su sve pe*eri"

Brega je ispričao da je kao klinac izbačen iz muzičke škole "jer nije bio talentovan." "Lepo sam crtao, pa sam hteo u umetničku školu, ali je moja tetka, koja je radila u Domu zdravlja i radila na pregledima, rekla mojoj mami "ne daj ga tamo, ima pedera". Onda me mama upisala u tehničku školu. Posle šest meseci su me izbacili. Onda sam završio gimnaziju"

Gostujući u emisiji Ognjena Amidžića, Brega je morao da odgovori voditelju koji je to trenutak iz karijere koji bi izdvojio kao najbolji - "nastup u Karnegi holu ili...", upitao je voditelj, a evo šta je Goran Bregović rekao:

Brega pevao "Noćas će mi neko napraviti sina" Sandre Afrike!

"Kada sam došao u Meksiko, u grad Oahaka, zove me obezbeđenje da mi kaže da dva momka, moji sunarodnici, žele da me vide posle koncerta. Mladi momci i ja ih pitam - kako ste uspeli da se upoznate ovde, usred Meksika i jedan od njih mi kaže: 'Išao sam ulicom u dresu Crvene zvezde i video jednog prekoputa ulice u dresu Partizana'. Eto, to mi je ostalo u sećanju", rekao je Brega, a potom nastavio i rekao za koga navija:

"Nije važno za koga navijaš, uvek navijaš pomalo za Zvezdu".

Povezano

Sve vesti