"Teret" u bioskopima

Autor:

Film o kojem se najviše pričalo nakon Festivala autorskog filma kreće u bioskopsku distribuciju.

"Teret" u bioskopima Foto: YouTube/Screenshot/FiveStarsFilmDistribution

"Teret", najnagrađivaniji srpski film ove godine i jedni srpski predstavnik na Filmskom festivalu u Kanu, od početka decembra kreće u redovnu bioskopsku distribuciju po Srbiji.

Film mladog reditelja Ognjena Glavonića premijeru u Beogradu imao je nedavno na Festivalu autorskog filma na kome je prikazan u šest redovih termina za koje se tražila "karta više", nakon čega je prikazan i u repriznom terminu festivala "na bis". Pored toga što je za film vladalo veliko interesovanje publike, ovo ostvaranje trijumfovalo je na FAF-u osvojivši glavnu nagradu "Aleksandar Saša Petrović".

Publika u Beogradu imaće priliku da "Teret" pogleda sve do 12. decembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda u kojoj će biti organizovane i dve specijalne projekcije - 7. decembra, kada će nakon filma publika moći da razgovara sa producentom filma Stefanom Ivančićem, kao i 11. decembra kada su razgovor i druženje planirani sa rediteljem Ognjenom Glavonićem.

Od 6. decembra "Teret" će se naći na repertoaru bioskopa Fontana, a prvo gostovanje van glavnog grada imaće na reviji Autorskog festivala u Subotici od 6. decembra, dok će se od 13. decembra naći na redovnom programu bioskopa Eurocinema Subotica. Od 27. decembra "Teret" će se prkazivati u Kulturnom centru Kruševac.

Od Nove godine "Teret" će biti prikazan u bioskopima u Novom Sadu, Nišu, Bačkoj Palanci, Vrbasu...

Ovo ostvarenje o kome se mnogo govorilo i pre nego što ga je iko u Srbiji pogledao osvojilo je mnogobrojne nagrade i priznanja na prestižnim festivalima širom sveta: Nagradu Roberto Roselini u kineskom gradu Pingjau na Festivalu Pritajeni tigar, skriveni zmaj, Zlatna kolica za najbolji dugometražni film Zagreb Film Festivala, Specijalnu nagradu na ljubljanskom Liffe festivalu. Ognjen Glavonić je za "Teret" nagrađen za režiju na Festivalu u Košicama, a glavnom glumcu Leonu Lučevu pripalo je Srce Sarajeva na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu za Najbolju mušku ulogu.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti