Izložba velikana srpskog slikarstva

Autor:

Izložba koja će obuhvatiti radove 43 istaknuta autora biće otvorena u četvrtak u Beogradu.

Izložba velikana srpskog slikarstva Foto: MONDO

Otvaranje izložbe "Srpsko slikarstvo XX veka (1900 - 1950)" biće održano u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije, najavili su organizatori.

Izložba "Srpsko slikarstvo XX veka (1900 - 1950)" antologijski izbor iz privatnih zbirki u organizaciji Medija centra "Odbrana" i Fondacije

Plavo biće otvorena u četvrtak 6. decembra u 19 časova u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije.

Postavka pruža dobar uvid u genezu i razvojne etape srpskog slikarstva prve polovine prošlog veka a čine je radovi 43 autora među kojima su: Nadežda Petrović, Leon Koen, Marko Murat, Beta Vukanović, Kosta Miličević, Jovan Bijelić, Ignjat Job, Sava Šumanović, Ivan Radović, Živorad Nastasijević, Milan Konjović, Veljko Stanojević, Petar Lubarda i mnogi drugi.

Pogledajte MONDO TV o Nadeždi Petrović!

Izvor: MONDO

Na otvaranju izložbe prisutnima će se u ime Ministarstva odbrane obratiti načelnik Uprave za odnose sa javnošću kapetan bojnog broda Petar Bošković.

U ime Fondacije Plavo prisutne će pozdraviti direktor fondacije Nikola Stojčević, o izložbi kao i njenom konceptu govoriće autor izložbe Nikola Kusovac i Nikola Mirkov koji će izložbu otvoriti.

Izložba je otvorena do 26. decembra 2018, a ceo projekat podržan je od strane Ministrstva kulture Republike Srbije i Gradskog sekretarijata za kulturu grada Beograda.

U ovom prilogu saznajte ko je bila "Devojka u plavom" Đure Jakšića.

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti