Užas u Finskoj: Grupa migranata silovala devojčice!

Autor:

Grupa od osam migranata, osumnjičena za brutalno silovanje i seksualne napade na devojčice tokom dužeg vremenskog perioda, uhapšena je u finskom gradu Oulu.

6
A- A A+
migrant migranti Foto: Tanjug/AP Photo/Rebcca Blackwell ilustracija

Policija je saopštila da su svi migranti došli u Finsku kao tražioci azila ili izbeglice, neki sa Bliskog istoka, objavila je nacionalna medijska mreža Ile.

Napadači su stari između 18 i 40 godina, dok su sve žrtve mlađe od 15 godina, a najmlađa je uzrasta samo 10 godina.

Neki od privedenih već imaju državljanstvo Finske.

"Radi se o periodu od nekoliko meseci. Ovo su izuzetno nasilna i brutalna krivična dela", rekao je šef lokalne policije Markus Kiskinen listu "Kaleva".

Drugi policijski zvaničnik u mestu Oulu Arto Karnaranta rekao je da nikad nije vidio ništa slično za svojih 38 godina karijere.

"Nasilnici su bili izuzetno agresivni prema maloletnim licima. Nikad nisam video tako nešto za sve vreme koliko radim u policiji", rekao je on.

Silovana Nemica, uhapšeno sedam Sirijaca

On je apelovao na građane da ostanu i mirni i da ne uzimaju zakon u svoje ruke, već da čekaju da policija obavi svoj posao.

Uhapšeni migranti zbog silovanja u Riminiju

Policija u gradu Oulu objavila je zvanično upozorenje i poruku devojčicama, devojkama i njihovim roditeljima da ne stupaju u kontakt sa stranim muškarcima na društvenim mrežama i da ne pristaju na njihove zahteve i ulaze u situacije gde bi mogle biti silovane i seksualno zlostavljane.

Policija očekuje da će biti još hapšenja, prenosi "Sputnjik".

Premijer Juha Sipila i predsjednik Sauli Ninisto osudili su nasilje.

Povezano

Sve vesti