Kupite voznu kartu mobilnim i kod nas

Autor:

Omogućena kupovina voznih karata u Srbija Vozu putem mobilnih uređaja. Usluga uskoro dostupna za sve vozne relacije u zemlji.

Kupite voznu kartu mobilnim i kod nas Foto: MONDO/Mario Milojević

Preduzeće "Srbija Voz" saopštio je da se od početka decembra vozne karte mogu kupiti putem mobilnih uređaja, posredstvom aplikacija za prodaju voznih karata pod nazivom "Ekarta", koja se može besplatno preuzeti iz Play prodavnice (Play Store).

Preuzeta aplikacija omogućava korisnicima kupovinu voznih karata preko mobilnih uređaja, koji imaju instaliran Android operativni sistem, a uskoro će aplikacija biti dostupna i na AppStore za korisnike mobilnih uređaja sa instaliranim iOS operativnim sistemom, navodi se u saopštenju.

Karte kupljene putem ove aplikacije ne moraju se štampati, već se čuvaju u profilu korisnika na samoj aplikaciji. Prilikom kontrole voznih karata od strane konduktera, putnik pokazuje voznu kartu na ekranu svog mobilnog uređaja, a kondukter će istu očitati putem mobilnih terminala.

Pročitajte i ovo: Lokomotiva iz Srbije hit na internetu

Ova usluga je dostupna putnicima na relaciji Beograd Centar - Vršac- Beograd Centar, a u narednom periodu biće omogućena na svim relacijama, saopštio je "Srbija Voz".

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Povezano

Sve vesti