Pritvor Trkulji zbog pretnji Vučiću, priznao dela

Autor:

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Novosađaninu Đuri Trkulji, osumnjičenom da je putem Twittera pretio smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i najavljivao otmicu člana njegove porodice.

13
A- A A+
Zatvor Foto: Mondo/ Stefan StojanovićTrkulja je tokom saslušanja u tužilaštvu priznao da je izvršio dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti koja mu se stavljaju na teret, tvrdeći da je to učinio pod uticajem medikamenata.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je okrivljenom odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje ima pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Priveden bivši diplomata Đuro Trkulja

Postupak protiv Trkulje vodi Tužilastvo za visokotehnološki kriminal jer je delo izvršeno putem drušvenih mreža.

Mediji su juče preneli da su pretnje upućene sa profila @AgentStrani, a da je korisnik koji stoji iza njega Đuro Trkulja.

On je na salsušanju pred tužiocem u svojoj odbrani naveo da je "svestan da je napravio glupost" i iskazao je žaljenje zbog toga, navodeći da je tvitove pisao pod uticajem lekova koje je pio po savetu lekara zbog depresije.

"Vučiću Aleksandre, u meni ne živi strah od tebe, čega sam siguran da si svestan; Otići ću jedan korak dalje kroz najavu da će narednih dana nestati neko tebi (porodično i kriminalno) veoma blizak. Moja jedinica ne pravi greške", napisano je na tom Twitter nalogu.

"Vučiću Aleksandre, tvoj strah od mene (nas @TheMošadIL) je naravno opravdan. Svakoga sekunda dok lično ne stanem pred tebe, živi u strahu - kako si sudio biće ti suđeno. Moja reč stoji", piše u drugom tvitu.

Autor je uputio pretje putem tvitova i ministru Nebojši Stefanoviću i novinaru "Pinka" Damiru Hajdanoviću.

Uhapšen je u utorak, 4. decembra.

Povezano

Sve vesti