Ako tražite drugačiji desert, koji se priprema jednostavno a izgleda impresivno, ovo je kolač za vas! Mi smo ga pripremili sa jabukama, ali možete ga ukrasiti sezonskim voćem po želji, važno je da bude čvrsto tako da se lepo ukrčka i stoji kao ukras na vrhu tortice.

Sastojci:

300 grama keksa

Dve kašike šećera

¼ kašičice cimeta

250 grama maslaca

230 grama krem sira

170 grama šećera

Kašičica ekstrakta vanile

Dva jaja

Za ukras: Jedna veća jabuka, kašika maslaca, kašika šećera, malo cimeta

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pripremite pleh za mafine, obložite udubljenja papirom za pečenje.

Usitnite keks u blenderu, dodajte mu dve kašike šećera i 250 grama rastopljenog maslaca, kao i četvrt kašičice cimeta.

U većoj činiji, umutite krem sir i 170 grama šećera, zatim dodajte ekstrakt vanile i jedno po jedno jaje.

Obložene kalupe za mafine napunite najpre mešavinom keksa do polovine, a zatim preko sipajte mešavinu krem sira. Pazite da visina celog kolača ne prelazi dve trećine kalupa, jer će krem sir malo "porasti" dok se peče.

Pecite 15-18 minuta, i dok se tortice hlade, izdinstajte jabuku isečenu na kockice na maslacu sa šećerom. Pažljivo ukrasite vrh tortica mešavinom ukusnog karamelizovanog voća.

Šta je vaš omiljeni nadev za čizkejk? Recite nam u komentarima!