mondo.rs

Slažete li se sa Peleom i njegovim stavom o Mesiju?

Autor:

Slavni Brazilac tvrdi da je Maradona najbolji argentinski fudbaler svih vremena i ne želi da njih dvojicu porede sa Lionelom Mesijem.

21
A- A A+
lionel mesi Foto: Guliver/Getty images/David Ramos

Ko je najbolji fudbaler svih vremena? Pitanje koje će se večito postavljati, a na koje ne postoji odgovor. Jednostavno, o ukusima ne treba raspravljati.

Neko će birati na osnovu stila igre (na šta veliki uticaj ima to u kom periodu su igrali), neko po broju osvojenih trofeja i njihovoj važnosti (a oni mogu biti i klupski i reprezentativni i individualni), neko po broju datih golova, neko po borbenosti i zalaganju na terenu... Mnogo je faktora koji jednog igrača čine savršenim.

Ipak, neki od fudbalera uspeli su da se nametnu kao "najbolji svih vremena". U tu grupu spadaju Pele, Maradona, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi...

Ali, kada dođe do poređenja, čuveni Pele ima svoje viđenje koje se mnogima neće dopasti.

"Kako možete da poredite nekoga ko je dobro šutirao i levom i desnom nogom, davao golove glavom, sa nekim ko koristi samo jednu nogu, ima jedan dribling i ne šutira dobro glavom", upitao je slavni Brazilac u izjavi za list "Folha" iz Sao Paula i dodao:

"Kada nekoga poredite sa Peleom, on mora da daje golove i levom nogom i desnom nogom i glavom".

Šta vi mislite?
Trostruki osvajač Svetskog prvenstva sa reprezentacijom Brazila, koji je sedam puta biran za najboljeg svetskog fudbalera godine, smatrada Mesi. čak, nije najbolji argentinski fudbaler svih vremena.

"Što se mene tiče, Maradona je jedan od najboljih fudbalera ikada. Ako me pitate da li je bolji od Mesija, reći ću vam da jeste. Mnogo je bolji", smatra Pele, koji je među najbolje svih vremena svrstao i Francka Bekenbauera i Johana Krojfa.

Očigledno je da Pele više voli "staru gardu" i drugačiji stil fudbala od današnjeg, što je i razumljivo jer je sam bio deo nekog drugačijeg stila igre od onog koji se sada praktikuje.

Kao što smo rekli, mnogo je faktora koji se mogu uzeti u obzir kada se govori o najboljim fudbalerima svih vremena i zato je najbolje ne tražiti pojedinca ili usku grupu igrača. Mnogo je onih koji su ovaj sport učinili najpopularnijim na svetu.

Povezano

Sve vesti