"Albanske zastave će se tek vijoriti u Crnoj Gori"

Autor:

Nik Đeljošaj, predsednik stranke Albanaca u Crnoj Gori, Albanske alternative (AA), pozvao je sunarodnike da i dalje ističu albansku zastavu i poručio da, ako zbog toga budu kažnjeni, kazne će im platiti njegova stranka.

59
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Đeljošaj je ocenio da je albanska zastava u Crnoj Gori u poslednje vreme postala, kako kaže, "trn u oku" policijskih službenika u Ulcinju i Malesiji, opštinama gde žive Albanci, a odluku o kažnjavanju njihovog isticanja je nazvao "ćorava posla".

Poručuje da ni policija ni sudovi ne mogu da zaustave Albance da nose svoju nacionalnu zastavu i, kako je kazao, ističu ljubav prema njoj.

"Vojska Crne Gore na Kosovu, valjda neće biti tenzija"

"Koliko god budu angažovani, nisu u stanju da kažnjavaju koliko smo spremni da platimo, kako bismo odbranili našu zastavu, naš ponos koji vezuje Albanace bilo gde, navodi predsednik AA, preneo je portal IN4S.

SAD upozoravaju: Moguć teroristički napad u Crnoj Gori

Đeljošaj ističe da su Albanci autohtoni narod u Crnoj Gori, da je poštuju kao svoju državu, kao i njene nacionalne simbole.

"To smo kontinuirano pokazali, ali mržnja koju iskazuju pojedine institucije prema nacionalnoj zastavi Albanaca u Crnoj Gori je problem koji je već neuropsihijatrijski slučaj", naveo je Đeljošaj.

On je pozvao predsednika Skupštine Ivana Brajovića, da na prvoj redovnoj sednici uvrsti u dnevni red zakon o nacionalnim simbolima koji je usvojila Vlada Crne Gore u oktobru 2017. godine i prosledila Skupštini, i predlog izmene zakona o javnom redu koji je podneo potpredsednik Skupštine Crne Gore, Genci Nimanbegu, pre nekoliko dana u Skupštinsku proceduru.

Povezano

Sve vesti