Mladi umetnici u operi "Služavka Gospodarica"

Autor:

Operosa sa partnerom Kolarčevom zadužbinom organizuje organizuje turneju u četiri grada širom Srbije.

Mladi umetnici u operi "Služavka Gospodarica" Foto: Young@Opera

Operosa sa partnerom Kolarčevom zadužbinom organizuje turneju u četiri grada širom Srbije, kojom će se završiti prvi ciklus projekta Young@Opera podržan od strane Kreativne Evrope Evropske Unije.

Ovim povodom pružena je šansa mladim umetnicima iz Srbije, Crne Gore i Bugarske da nastupaju izvedbom Paizijelove opere "Služavka Gospodarica".

Slušajte Kolarac- UVEK!

Operu režira mladi, ali već iskusni reditelj iz Beograda Vladan Đurković, dok je mentor na projektu dirigent Predrag Gosta.

Gudački kvartet Operosa Strings predvodiće Bugarin Milen Apostolov uz pratnju pijanistkinje Bojane Radivojević, dok je za scenografiju zadužena Magdalena Vlajić, a za kostime Lina Leković.

Zanosnu Serpinu igraće Petra Radulović dok će se u ulozi Uberta oprobati Igor Andrić i Božidar Boškilov. Nema uloga Vesponea pripala je glumcima Nikoli Ranđeloviću i Vladimiru Tešoviću.

Mladi umetnici će nastupiti 7. 12 od 20 sati u Kulturnom centru Pančevo, dan kasnije takođe od 20 sati zakazan je nastup u šabačkom pozorištu, dok će 9. decembra nastupiti u Somboru u istoj satnici. Beograđani će moći da pogledaju operu mladih 13. decembra na Kolarčevoj zadužbini od 20 sati.

Cena ulaznice je 300 dinara, osim u Somboru gde je cena ulaznice na operu 400 dinara i može se kupiti na biletarnicama pomenutih institucija.

Young@Opera projekat počeo je ove godine turnejom u Bugarskoj i Crnoj Gori i govori o podsticanju i promociji mladih umetnika i njihovog razvoja, kreativnosti, mobilnosti i razmeni kultura.

Povezano

Sve vesti