mondo.rs

Da li ovako treba da izgledaju automobili budućnosti

Autor:

Futuristički dizajn prate inovativna rešenja za prečišćavanje vazduha, udobna, ali i otporna sedišta, šasije otporne na ogrebotine i savremene setove baterija.

3
A- A A+

prototip Foto: promo/BASF

Mali, gradski i, naravno, električni.

Ovim rečima bismo u najkraćem mogli da opišemo prototipove vozila koja su nedavno predstavile kompanija BASF i Centar za istraživanje i razvoj Guandžo Automobil Grupa (GAC).

Iako su ovi modeli dizajnirani po ukusu kineskih vozača, lako se može desiti da se oni nađu i u drugim zemljama.

Osim što su sva tri prototipa dizajnirana futuristički, zajedničko im da imaju električni pogon i dva sedišta. Ipak, svaki od modela ima neke svoje osobenosti.

prototip Foto: promo/BASF

"2US" je namenjen starijim vozačima sa jedinstvenim sedištem koje ima rotirajuću bazu. Sedište pomaže starijim vozačima i putnicima da lakše ulaze i izlaze iz automobila. Plastični delovi je napravljeni od BASF-ovih materijala i omogućavaju lako rotiranje mehanizma, koji se može rotirati za 90 stepeni horizontalno unutar i izvan automobilske kabine.

prototip Foto: promo/BASF

Fokus modela "2U" su žene, koje će moći da prilagode automobil svom stilu. Ovaj automobil ima jedinstveno sedište sa prozirnim delovima, a površina suvozačevog sedišta nalik krznu nastala je zahvaljujući posebnoj vrsti štampe.

prototip Foto: promo/BASF

"2ALL" je sadrži nekoliko dizajniranih elemenata koji zadovoljavaju potrebe deljenja automobila, uključujući lako upravljanje i jeftino održavanje. Tako je prednji branik napravljen od materijala otpornih protiv ogrebotina, dok su naslon sedišta i tapacirung napravljeni su pene koja savršeno sjedinjuje udobnost i robusnost. Na taj način, ovaj model će preživeti svakodnevnu eksploataciju.

Izvor: YouTube/BASF

Kako se vama sviđaju ove a la "smart" ideje? Pišite nam u komentarima

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicima.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.