mondo.rs

Uživancija za ljubitelje čokolade!

Autor:

Od petka do nedelje očekuje vas čokoladna "zemlja čuda": Drugi festival čokolade održava se u Dorćol Platzu u Beogradu.

Uživancija za ljubitelje čokolade! Foto: Mondo/Goran Sivački

Da li ste znali da se gotovo polovina proizvedene čokolade na svetu pojede u Evropi?

Priliku da uživate u neverovatnim ukusima najboljih svetskih čokolada ćete imati već od petka 7. do nedelje 9. decembra na Drugom festivalu čokolade koji se održava na Dorćol Platzu, u Dobračinoj ulici. Ukoliko niste ranije imali priliku da posetite ovaj neobični prostor u centru Beograda evo sjajnog povoda.

Ove godine očekuju vas vrhunske čokolade i slatkiši iz celog sveta - od tradicionalne ruske Aljonke, preko ručno pravljenih francuskih, do najređih vrsta čokolada na svetu. Biće tu i organskih čokolada iz kućne radinosti kao i neobičnih poslastica sa divljim matičnjakom, zovom, žirom, divljim malinama, kupinama, drenjinama i borovnicama, pa čak i tri vrste čokolade sa tartufima.

Posetioci će osim čokolade imati priliku da probaju i mnoge druge stvari. Keks napravljen od čistog putera i kvalitetne belgijske čokolade, italijanske čokoladne bombone, ručno rađene kolače i mnoge druge sitne poslastice.

Gurmane očekuje specijalitet - čorba od čokolade, a za tate koje dolaze sa decom imamo posebno iznenađenje - pivo sa čokoladom.

Mame će moći da uživaju u 6 čarobnih čokoladnih koktela koje će vrhunski barmeni spremati na licu mesta, a posetioce očekuju i nastupi DJ-eva, kao i koncerti na velikom trgu Dorćol Platza, svaki dan od 18 do 21 sat.

Program Festivala i spisak izlagača možete pogledati na sajtu i fejsbuku Dorćol Platza, a ulaznice za ovaj događaj mogu se nabaviti na blagajni Dorćol Platza, u pretprodaji kao i na sam dan festivala, po ceni od 100 dinara za decu, 200 dinara za odrasle i 400 dinara za četvoročlanu porodicu. Radno vreme festivala je svaki dan od 10 do 22 sata.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti