Pripreme ceremonije za "vojsku" Kosova u punom jeku

Autor:

Vlada Kosova preduzima poslednje pripreme za ceremoniju stvaranja "vojske" Kosova 14. decembra, pa su tako u ime kosovskog premera Ramuša Haradinaja poslate i pozivnice zvanicama, prenosi danas Gazeta Blic.

55
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

 U ime Ramuša Haradinaja, kosovskog premijera, zvanice su pozvane da prisustvuju ovoj ceremoniji 14. decembra 2018. u 17 časova, u "kasarni Adem Jašari" u Prištini.

Kosovski zamenik ministra obrazovanja Muhamet Keljmendi je na Facebooku pozvao sve Albance, gde god živeli, da dobrovoljno finansijski podrže kreiranje i naoružavanje "vojske Kosova".

Napisao je da "postoje pretnje i sa severa i sa juga, a Albanci su između srpskih i grčkih neofašističkih napada. Da pomognemo našoj vojsci".

Haradinaj odgovorio NATO!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg naglasio je u četvrtak u razgovoru sa kosovskim premijerom i srpskim predsednikom da takav potez dolazi u loše vreme, da ide p rotiv saveta mnogih NATO saveznika i može da ima negativne posledice na budućnsot Kosova.

On je rekao da će, ukoliko mandat Kosovskih snaga bezbednosti bude evoluirao, NATO morati da ispita nivo svog angažmana sa Kosovskim snagama bezbednosti.

Povezano

Sve vesti