Kokeza: Da li sam nekad pomenuo smenu Krstajića?

Autor:

Predsednik FSS nije konkretno odgovorio na spekulacije o promeni na kormilu "orlova". Selektor nije doputovao u Banjaluku, iako je bio najavljen. Na uvođenje VAR u domaćim takmičenjima čekaće se bar do 2020.

Kokeza: Da li sam nekad pomenuo smenu Krstajića? Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Slaviša Kokeza u četvrtak uveče je predvodio delegaciju Fudbalskog saveza Srbije na "Crveno-plavoj večeri" fudbalskog kluba Borac u Banjaluci.

On je u razgovoru sa okupljenim novinarima najpre istakao da je vrlo zadovoljan što je došao u Republiku Srpsku, koja ima "posebno mesto" u njegovom srcu.

"Posebna mi je čast što smo mi iz FSS došli da uveličamo manifestaciju Borca, kluba sa najvećom tradicijom i najvećeg brenda Republike Srpske. Svi iz grada, republike, FS RS i mi iz FSS, naći ćemo način da pomognemo Borcu. Mislim da je došlo vreme da se Borac vrati u Premijer ligu BiH, a onda za godinu, dve, ne više od tri, da titulu iz Sarajeva ili Mostara vrati u Banjaluku. Građani Banjaluke, ljudi u Srpskoj to zaslužuju", rekao je prvi čovek FSS.

Nije tajna da Banjaluka podržava i navija za "orlove" i rado bi ugostila reprezentaciju Srbije.

"Na tu temo smo razgovarali pre 10 ili 15 dana u FSS i ideja postoji. Videćemo da pronađemo način kako bismo to realizovali."

Srpski tim nedavno je postao pobednik grupe u C diviziji Lige nacija, a potom je dobio protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020, koji su po mišljenju Kokeze, veoma nezgodni i opasni.

"Postoje dva puta za plasman na EP, kroz kvalifikacije i kroz Ligu nacija, gde smo zauzeli prvo mesto. U našoj grupi kvalifikacija je Portugalija, pa Ukrajina, Litvanija i Luksemburg. Izuzetno teška grupa, o čemu najbolje govori da je s nama evropski prvak i da smo na poslednjih pet utakmica poraženi od Ukrajine. Ali, to je prošlost i siguran sam da će naši fudbaleri, koji su izneli Ligu naciju, a i neki drugi koji sigurno zaslužuju poziv, uspeti da obezbede Srbiji mesto na šampionatu Evrope."

krstajić, kokeza Foto: MN Press

A da li će "orlove" i kroz kvalifikacije, koje počinju u martu, voditi aktuelni selektor Mladen Krstajić, koji je bio najavljen na "Crveno-plavoj večeri" Borca, ali se nije pojavio, Kokeza nije dao konkretan odgovor.

Beogradski mediji u poslednje vreme su "podgrevali" atmosferu da je Krstajićeva smena praktično izvesna.

Šta se to "kuva" u FSS? Piksi mijenja Krleta...

"Mediji izveštavaju i pišu šta misle da treba, to je u opisu njihovog posla. Ja ne znam da li ste nekad čuli moju izjavu na tu temu", izjavio je Kokeza.

Na naše potpitanje, da smo zato i želeli da saznamo, jer smo dobili priliku, dodao je: "Odgovorio sam".

Predsednik FSS je potom istakao da će Savez vremenom slediti sva uputstva FIFA i UEFA kad je reč o uvođenju video tehnologije, iako je priznao da je to u ovom trenutku "teško pitanje".

"Razgovarali smo na temu VAR sa ljudima iz UEFA i FIFA. Sačekaćemo još najmanje godinu dana, jer je sama video tehnologija jako skupa i za klubove i za FSS, ali verujem da ćemo zajedno raditi na tome i ukoliko to zaživi u UEFA i FIFA takmičenjima, u tom pravcu će raditi i FSS."

Na kraju, nije mogao da precizira da li će i kada Srbija odigrati prijateljski meč sa selekcijom Republike Srpske.

"Sve što bih rekao bi bilo nerealno i neozbiljno. Rekao sam da bi Srbija mogla da odigra prijateljsku utakmicu u Banjaluci, ali više od toga ne mogu da kažem jer nemam relevantne informacije. Moramo biti svesni da sada prijateljskih mečeva gotovo i nema otkako je uvedena Liga nacija, pa je i to dodatna otežavajuća okolnost. Za sada jedino znamo da će Srbija igrati jednu prijateljsku utakmicu u martu. Darko Kovačević i Nenad Bjeković se bave tim delom posla i u završnim su dogovorima sa jednom evropskom reprezentacijom", završio je Kokeza.

Povezano

Sve vesti