STAMPEDO u klubu u Italiji, šestoro mrtvih! (VIDEO)

Šest osoba, od kojih petoro dece, poginulo je dok su desetine povređene u stampedu koji je izbio rano jutros na koncertu u disko-klubu u malom gradu na obali Italije, u blizini Ankone.

11
A- A A+
stampedo Foto: Beta/Francesco Benigni/Ancona Today via AP

Među poginulima su tri devojčice i dva dečaka, kao i jedna majka koja je bila u pratnji kćerke na koncertu u disko-klubu u gradu Korinaldu, gde je nastupao italijanski reper Sfera Ebasta, izjavio je na licu mesta načelnik policije u Ankoni Oreste Kapokaza, prenosi AP.

Izvor: Youtube/Robert Lewandowski

 Vlasti nisu za sada navele koliko godina imaju poginuli, ali državni radio RAI javlja da je poginula majka imala 40 godina, kao i da se unutar kluba nalazilo 1.000 ljudi kada je stampedo počeo.

Izvor: Youtube/RT

Četrnaest osoba među povređenima su u ozbiljnom stanju, dok je oko 40 osoba zadobilo lakše povrede, rekao je zvaničnik vatrogasne službe, Dino Pođali.

Tela pregaženih žrtava, naveo je on, pronađena su kod niskog zida unutar kluba.

Haos u Nici: Panika i stampedo

Italijanski zvaničnici Vatrogasno-spasilačke službe rekli su agenciji ANSA da je publika na koncertu u noćnom klubu Lanterna azura počela da paniči i da trči ka izlazima nakon što je neko naprskao supstancu sličnu biber-spreju.

Međutim, pojavila se i informacija da je stampedo nastao nakon rušenja stepenica preko jarka na ulazu u klub

Neimenovani tinejdžer (16) rekao je italijanskoj agenciji da su vlasnici kluba plesali čekajući početak koncerta kada je stampedo počeo.

Isti tinejdžer, koji je prebačen u bolnicu zbog zadobijenih povreda, rekao je i da je najmanje jedan izlaz za slučaj opasnosti bio zaključan kada je pokušao da izađe.

Vlasti istražuju da li su izlazi za slučaj opasnosti funkcionisali, a u istrazi o ovom incidentu učestvuju i karabinjeri, navode vatrogasni zvaničnici.

Povezano

Sve vesti