Aviobomba kod Tramvajskog mosta, ali ne brinite...

Autor:

Ronioci su u Beogradu pronašli aviobombu u Savi, u blizini Tramvajskog (Starog) mosta. Iz Grada kažu da će ona biti uklonjena i da nema opasnosti za građane.

2
A- A A+
most, Savski most, tramvajski most, reka, Sava, Beograd Foto: MONDO/Predrag Vujić

Bomba je pronađena na dubini od sedam metara, na oko dva metra od drugog stuba Tramvajskog mosta, dok su ronioci pretraživali dno reke u okviru pripremne faze za izgradnju novog mosta.

"Bomba će biti uklonjena i nema opasnosti za građane, a mi ćemo ispitati kompletno ovo tlo i na taj način ćemo obezbediti da novi savski most bude izgađen na stabinom tlu", rekao je Vesić.

Beograd je bombardovan više puta tokom 20. veka i pretpostavlja se da pronađena neekseplodidarna bomba potiče iz Drugog svetskog rata.

Bomba na stadionu Zvezde

O pronalasku bombe policiju su obavestili iz firme PMC Inženjering, koja je angažovana za ispitivanje dna reke. Bomba je pronađenaa na poziciji predviđenoj za stub novog mosta.

Aviobombu u reci Savi obezbeđuju pripadnici rečne policije i ronioci će je izvaditi čim to meteorološki uslovi dozvole, a zatim će kontradiverziona ekipa da je pregleda i odnese na uništenje.

Direkcija Grada Beograda za građevinsko zemljište i izgradnju završava projekat izgradnje novog savskog mosta koji treba da počne da se gradi sledeće godine, nakon što postojeći most bude izmešten na poziciju između Novog Beograda i Ade Ciganlije.

Povezano

Sve vesti