Simona Halep ima dve velike želje

Autor:

Najbolja teniserka sveta već ima planove za 2020. godinu

Simona Halep ima dve velike želje Foto: Guliver/Getty images/Jack Thomas

Simona Halep je najbolja teniserka sveta, a ove godine uspela je da osvoji i prvu grend slem titulu.

Rumunka je slavila na Rolan Garosu i kaže da joj je to najveća pobeda u karijeri.

"To je najlepši trenutak u mom životu. I mislim da je za svakog sportistu velika stvar kada predstavlja svoju zemlju u najlepšem svetlu", poručila je Halep.

Ona kuje nove planove i gleda malo dalje u budućnost. Želi da na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. napravi dobar rezultat, da Rumunija opet bude ponosna na nju.

"Nadam se da ću se kvalifikovati za Igre u Tokiju. Nastupala sam u Londonu 2012. godine i doživela potpuno drugačiji osećaj. Bilo je veoma lepo i emotivno, jer to nisu stvari koje radite svaki dan. Tenis jeste pojedinačni sport, ali taj nastup na Olimpijskim igrama je nešto posebno. Bilo je emocija koje nikada ranije nisam osetila i nadam se da ću u Tokiju ostvariti bolje rezultate", poručila je prva igračica sveta, koja je pre šest godina u Londonu eliminisana u prvoj rundi takmičenja.

U Tokiju 2020. ima dve želje.

"Moj glavni cilj je olimpijska medalja. Nije važno koja, samo želim da je osvojim. A osim toga želim i da nosim zastavu Rumunije na ceremoniji otvaranja Igara. To bi bila velika čast za mene", rekla je Simona Halep.

Povezano

Sve vesti