Bašić predsednik demokrata u Beogradu

Autor:

Novi predsednik Demokratske stranke u Beogradu je Danilo Bašić. Dva najveća problema demokrata apatija i osipanje članstva stranke, ističe novi šef beogradskih demokrata.

22
A- A A+
Foto: DS

Bašić je izabran danas, na 12. vanrednoj izbornoj skupštini Gradske organizacije DS.

On je rekao i da će se DS na vreme pripremiti za lokalne izbore 2020. godine i da će razraditi 'insajderski model' borbe protiv aktuelne vlasti u gradu.

Predsednik stranke, Zoran Lutovac rekao je da su pred tom strankom dva zadatka: jačanje DS i jačanje Saveza za Srbiju.

"Demokratska stranka je u fazi revitalizacije"

"Cilj je izlazak iz predpolitičkog stanja u normalno političko stanje. DS je u tom smislu rešila da se u kadrovskom, organizacionom, tehničkom i programskom smislu revitalizuje i da zajedno sa Savezom za Srbiju povuče građane Srbije", istakao je on.

Lutovac je najavio da će DS u februaru proslaviti 100 godina postojanja stranke i 29 godina od obnove DS, kao i 15. godišnjicu od atentata na Zorana Đinđića.

Prema njegovim rečima, završna konferencija tom prilikom će biti održana u Beogradu sa omladinom, a potom će se, kaže, svi okupiti na Terazijama i slušati govore Zorana Đinđića.

Lutovac je rekao da će DS nastaviti da se bori za modernizaciju Srbije, oslobađanje od medijskog mraka, vladavinu prava, kao i za evropsku i socijaldemokratsku orijentaciju.

Skupštini su prisustvovali funkcioneri DS Dragan Šutanovac, Balša Božović i drugi, kao i predstavnici pojedinih drugih opozicionih stranaka.

Povezano

Sve vesti