Haradinaj: Imamo i teže mere od taksi Srbiji, videćete!

Autor:

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj najavio je danas da će protiv Srbije, sem takse od 100 odsto na uvoz srpske robe preduzeti i druge teže mere.

108
A- A A+
ramuš haradinaj han Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

"Ima i drugih mera koje se mogu dogoditi, koje nisu tarifne. Videćete kada dođe do njih", izjavio je Haradinaj za albansku televiziju A2, a preneli su prištinski mediji.

Kosovo je 6. novembra posle glasanja u Interpolu uvelo takse od deset odsto za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a 21. novembra Vlada Kosova povećala je takse na 100 odsto.

I pored pritisaka i poziva da se taksa ukine, Haradinaj je izjavio da će ona biti ukinuta tek kada Srbija prizna nezavisnost Kosova.

NA PROIZVODIMA I ZASTAVICE

Na Kosovu će početkom iduće godine početi primena uredbe po kojoj na svakom proizvodu, pored cene, treba da bude istaknuta i zastava zemlje-proizvođača, preneo je danas portal Koha.net.

Po navodima portala, cilj uredbe je da se kupcima omogući da lakše identifikuju robu i da se opredele za domaće proizvođače.

Delegacija Prištine napustila sastanak CEFTE

"Zastava zemlje porekla robe treba da se postavi blizu prodajne cene za jedinicu, ne dalje od centimetra od cene proizvoda. Veličina zastave koja pokazuje zemlju porekla robe treba da bude u proporcionalnoj veličini s cenom proizvoda", kaže se u administrativnom uputstvu koje treba da bude usvojeno do kraja godine.

Haradinaj odgovorio NATO!

Opozicija na Kosovu ocenila je da je pored te "patriotske mere", potrebna "mnogo sadržajnija ekonomska politika koja će doprineti snaženju domaćih proizvoda".

Povezano

Sve vesti