Recimo da postite, a dolaze vam gosti na ručak? Ribljom čorbom ćete oduševiti čak i one koji imaju malo više iskustva u kuhinji.

Sastojci: 

tri glavice crnog luka

šoljica ulja

pola čaše belog vina

čaša soka od paradajza

so

biber

malo sirćeta

suva ljuta paprika

tri kesice začina za riblju čorbu

mali komadi rečne mešane ribe (rep i glava) u količini po želji

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno ili ga sameljite, stavite na ulje, dodajte čašu vode i dinstajte dok ne postane penast. Dodajte začin za riblju čorbu i dobro promešajte da ne bude grudvica. Zatim naspite vodu, stavite komade ribe i ostavite da se kuva. 

Kad počne da ključa, sklonite čorbu i dodajte so, biber, sok od paradajza, belo vino, ljutu papriku (celu) i malo sirćeta. 

Čorbu probajte da biste proverili da li vam se dopada ukus, da li je dovoljno slana... Stavite je opet na vatru i kuvajte dok ne proključa, pa je sklonite sa šporeta. 

Kako vi spremate riblju čorbu? Pišite nam u komentarima...