Beta,SRNA

Šta je Bandić poručio Srbima i Hrvatima

Autor:

Srbi i Hrvati treba da grade mostove saradnje bez obzira na prošlost, jer je to jedini način i put opstanka na ovom prostoru, izjavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

8
A- A A+
aplma,marković,bandić Foto: Beta/HINA/Admir BULJUBASIC/DS

On je za srpski portal Telegraf rekao da je od sudbonosne važnosti da se odnosi između srpskog i hrvatskog naroda "svedu na razumnu meru".

Bandić ostaje u bolnici

Nakon što je zbog plućne embolije završio u bolnici, zagrebački gradonačelnik moraće da "uspori", ali i duže da se leči nego što je očekivao, prenose danas hrvatski mediji. Lekarima je navodno rekao da ga "srede" do ponedeljka, ali boravak u bolnici ipak će morati da produži. Pred zagrebačkim gradonačelnikom trebalo je ovo da bude uzbudljiva sedmica u kojoj je trebalo da otkrije spomenik Franji Tuđmanu, ali još važnije da brani gradski budžet.

Bandić je objasnio da Srbi i Hrvati ne moraju biti prijatelji, ali mogu biti dobri susedi i radovati se uspesima i jednih i drugih.

"Dok se ne dogodi taj minimum poverenja i iskrenosti između srpskog i hrvatskog naroda i dve prijateljske zemlje, neće biti na ovim prostorima dobro. Uveren sam. Zato pozivam i sve ću učiniti da se to dogodi", rekao je Bandić.

On smatra da se rat devedesetih godina dogodio zato što narodi Jugoslavije nisu znali da se raziđu na pravi način i ocenio da je potrebno izvući pouke iz istorije, da se ne bi događale iste greške.

Palma: Ne zameram Bandiću

Povezano

Sve vesti