MONDO/Agencije,Beta,Tanjug

Vučić o protestima: Šetajte, vidimo se na izborima

Autor:

Predsednik Srbije o protestima i o novinarki Studija B Barbari Životić. "Ona je fino čeljade, neka se ne sekira, neka radi kako misli da treba".

171
A- A A+
bia, aleksandar vučić Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije, koliko god ih izašlo na ulice da protestuje i koliko dugo ti protesti trajali.

"Šetajte do mile volje, ja nijedan zahtev nikada neću da vam ispunim. Može i pet milona da vas se skupi. Možete samo da dobijete izbore, e kada dobijete izbore ispunjavajte ono što je narodu obećano, a ja pod pritiscima neću da radim, i po tome se razlikujem od svih drugih", rekao je Vučić o protestu koji je održan u subotu uveče u Beogradu pod nazivom "Stop krvavim košuljama".

On je delu opoziciji poručio može da šeta koliko god hoće, samo da nikome ne razbijaju glave i da ne uništavaju imovinu.

"Svima je jasno da nije u pitanju građanski već opozicioni protest. Imali smo demokratski organizovane demonstracije. Država se ponašala demokratski i odgovorno. Nije bilo nigde nijednog policajca, a protestantima je bilo dozvoljeno da šetaju i kažu šta god žele. Sve je proteklo sasvim mirno", rekao je Vučić.

Istakao je da na skupu nije video mnogo mladih ljudi i ocenio da je šetao uglavnom srednji sloj i viši srednji sloj, te da treba preispitati zbog čega su oni nezadovoljni. Rekao je da ima razumevanja za nezadovoljne, da će se truditi da poboljša položaj svih u Srbiji, ali i da su "predvodnici tih protesta oni koji su se u vreme tranziciji obogatili na račun Srbije".

Dodao je da sa protesta nije upućena ozbiljna poruka "osim Vučiću pederu, koja ne znači ništa".

"Ako hoćete izbore - dobro, ali ja da popuštam vašim glupostima ne pada mi napamet, nisam ni kada ste četiri meseca šetali svaki dan", rekao je Vučić.

Neposredan povod za protest je bio napad na političara iz redova opozicije Borka Stefanovića u Kruševcu.

"Oni da mi pričaju o nasilju... Pa mi smo uhapsili one koji su napali Borka Stefanovića, a vi majci (Ranka) Panića niste smeli da kažete da joj je sin ubijen za vreme njihove vlasti", napomenuo je Vučić.

Osvrnuo se i na slučaj reporterke TV Studija B Barbare Životić, koja je zbog načina na koji je izveštavala sa protesta izvrgnuta osudi i ruglu na društvenim mrežama.

"Ko je rekao da će da pretuče nekog? Sergej Trifunović i Ivan Ivanović?! Ma kakvi, pustite to, nijedan ozbiljan i hrabar čovek ne bi pretio Barbari. Oni ne mogu nijednog muškarca da prebiju, možda Barbaru, ona je sitna... Žao mi je Barbare, ona je dobro i pristojno čeljade, na ponos svojim roditeljima. Ne znam šta im je ona skrivila. Samo da se Barbara ne sekira, nju pozdravite, ne mora mnogo da brine i da se čuva. Ona je pametnija i vrednija od svih njih zajedno, neka nastavi svoj posao kako misli ona da treba da radi", rekao je Vučić, uz ogradu da ne zna o čemu je zapravo reč, pa je informaciju dobio od novinara koji su mu postavili pitanje o ovom slučaju.

Dodao je da se javljaju "razni bolesnici, od Saše Mirkovića... to su najostrašćeniji ljudi, to je postao mejnstrim".

"Kad bi to čovek slušao i gledao svaki dan, to je samo da poludite. Nemojte to ni da slušate ni da gledatae", rekao je Vučić.

Povezano

Sve vesti