mondo.rs,Tanjug

Zabraniće dinar!?

Autor:

Prištinski analitičar Fatmir Šeholi smatra da kosovski premijer Ramuš Haradinaj priprema tri nove mere protiv Srba na KiM, među kojima je i zabrana upotrebe dinara na teritoriji pokrajine.

25
A- A A+
pet dinar rsd dinari Foto: MONDO/Lana Stošić


Govoreći za televiziju Prva o narednim potezima koje očekuje od Haradinaja, Šeholi je rekao da misli da će kosovski premijer naložiti da se obeležja prištinskih institucija postave u svim opštinama na KiM.

"Prvo, da se ne dozvoli valuta dinar da se koristi na Kosovu, drugo da se obeležja države Kosovo stavljaju tamo gde je funkcija njihova, u svakoj opštini", rekao je Šeholi.

Kao treću meru, koju očekuje od Haradinaja, Šeholi je rekao da će biti preduzete mere protiv vlasnika vozila koji nisu registrovana na KiM u skladu sa pravilima prištinskih vlasti.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je u subotu najavio da će protiv Srbije, pored taksi od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH, preduzeti i "druge teže mere".

Priština bi mogla da preduzeme tri nove mere usmerene protiv Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, od kojih se ne zna koja je gora za Srbe, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vućić.

Haradinaj: Imamo i teže mere od taksi Srbiji, videćete!

Povezano

Sve vesti