Novi Sad se sprema za snoubord spektakl

Tradicionalno, četvrtu godinu za redom Udruženje "Friška gora" okuplja sve zaljubljenike u ekstremne sportove na novosadskom otvorenom skijalištu.

0
A- A A+
snoubord Foto: Guliver/Getty Images/Ryan Pierse ilustracija

Ski-čarolije u ravničarskom Novom Sadu!

U petak, 28. decembra i subotu, 29. decembra, na platou SPENS-a, počinje Avalanche Risk CITY JAM, dvodnevni događaj koji će u okviru svog programa ugostiti najbolje skijaše i bordere iz regiona i Evrope i pružiti priliku najmlađim Novosađanima da se oprobaju u zimskim sportovima.

Prvog dana, u petak 28. decembra, posetioci će uživati u svojevrsnom takmičenju velikana zimskih sportova i njihovim vratolomijama koji u Novi Sad dolaze iz svih delova Srbije i inostranstva.

U 16 sati počinju "City Jam" kvalifikacije, dok je za 18 časova zakazana ceremonija otvaranja snežnog takmičenja. Nadmetanje vrhunskih snoubordera gledaćemo od 18.15 sve do 20.30, kada je proglašenje pobednika ove jedinstvene i neponovljive "snežne frke". Za dobru atmosferu tokom ovih nekoliko adrenalinskih sati biće zaduženi DJ Kick Kong i DJ BoBado. Ako želite da budete deo takmičarske ekipe, prijavite se do 20.12. putem sajta http://arsf.rs/city-jam/. Najbolji osvajaju vredne novčane nagrade.

Drugi dan, subota, 29. decembar rezervisan je za posetioce svih uzrasta ali prvenstveno za najmlađe Novosađane. U magični ski svet, kroz City Jam KIDS program uvešće ih iskusni skijaši, borderi, kao i animatori i tako upotpuniti novogodišnje praznike.

Od 9 sati klinci će imati priliku da uče osnove svog novog omiljenog sporta, u okviru Škole zimskih sportova, dok će u 11.30 početi takmičenje za decu u slalomu. Na stazi koju dan pre koriste borderi, u subotu će se skijati i sankati deca, a očekuju ih i različite radionice kada će uz animatore i članove ski i snoubord klubova moći da zađu u svet zimskih sportova. Skijalište će u subotu biti celodnevni poligon za njihovu zabavu, sve do 17 sati kada se zatvara.

Povezano

Sve vesti