Ako volite ukus pohovane piletine, ali ne želite da je pržite, evo jednako ukusne alternative.
Sastojci:
jedne pileće grudi
kašika majoneza
dve kašike kisele pavlake
50 grama kačkavalja
dve kašike brašna
dve kašike prezli
suvi biljni začin
Priprema:
Pileći grudi otkoštajte, a meso isecite na filete i pospite malo začina. U jednu posudu stavite majonez, pavlaku i narendajte kačkavalj. U drugu posudu stavite brašno i prezle i izmešajte.
Piletinu prvo uvaljajte u mešavinu majoneza, pavlake i kačkavalja, a pošto se ova smesa neće baš najbolje lepiti za meso, poslužite se kašikom kojom ćete namazati smesu na meso u tankom sloju. Nakon toga uvaljajte meso u mešavinu prezli i brašna.
Poređajte na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite oko 20 minuta na 220 stepeni, ili dok ne dobije zlatnu boju.
Kako vi najviše volite da spremate piletinu? Recite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti