MONDO/Agencije

Barsa prelomila: Neće "preko bare"... za sada

Katalonci su odustali od ideje da prvenstvenu utakmicu sa Đironom odigraju u SAD početkom 2019. godine

0
A- A A+
barselona, španija, Camp Nou, kamp nou Foto: MONDO/Tamara Sekulović

Barselona i čelnici prve lige Španije želeli su da se utakmica protiv Đirone odigra 26. januara u Majamiju, ali protiv tog predloga oštro su ustali Fudbalski savez Španije i Udruženje fudbalera.

Barselona je saopštila da je "pristala da povuče predlog" i da neće igrati u SAD zbog "nedostatka konsenzusa", ali i navela da "taj projekat neće uspeti dok se sve strane ne dogovore".

Španska liga potpisala je ugovor na 15 godina sa medijskom kompanijom Relevent, prema kome bi jedna prvenstvena utakmica u sezoni trebalo da se odigra u SAD.

Uprava Primere saopštila je da i dalje planira da organizuje prvenstvenu utakmicu van Španije.

"Žalimo što ćemo razočarati naše navijače u SAD i radićemo na tome da, u najkraćem roku, organizujemo zvaničnu prvenstvenu utakmicu u toj zemlji", navodi se u saopštenju lige.

Čelnici španske lige su podneli tužbu pred sudom u Madridu, kako bi naterali Fudbalski savez da odobri odigravanje utakmice u Majamiju i najavili tužbu Sudu za sportsku arbitražu.

Udruženje španskih fudbalera navelo je da se utakmica neće odigrati 2019. godine u SAD, ali da će to "biti moguće u budućnosti".

Osim dozvole Fudbalskog saveza Španije, za odigravanje utakmice u Majamiju potrebne su dozvole UEFA, FIFA, Fudbalskog saveza SAD i Konfederacije Severne, Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF).

Povezano

Sve vesti