Hrvati ne slušaju "narodnjake", a ustvari...

Autor:

Pevač Saša Matić rasprodao jedan koncert u zagrebačkoj Areni i zakazan novi. Biće mnogih gostiju iz Srbije.

4
A- A A+
saša matić, Foto: MONDO/Stefan Stojanović

U Hrvatskoj javnosti "narodnjaci", pogotovo iz Srbije, nisu na dobrom glasu. Ali, nije tajna i već je dokazano da tamošnja publika obožava ovakvu vrstu muzike i da su folk pevači i folk pevačice i te kako tražene.

Da je to tako potvrđuje i informacija da je Saša Matić rasprodao jedan koncert u zagrebačkoj Areni (zakazan za 15. decembar), a za drugi koncert narednog dana već je prodato polovina kapaciteta.

On neće nastupati sam, tačnije sa sobom dovodi još pevača i pevačica iz Srbije. Sa njim će prvog dana pevati i Jelena Karleuša i Aleksandra Prijović, a drugog dana Aca Lukas i Željko Samardžić, najavljuju hrvatski mediji.

Karte za koncert Saše Matića koštaju: 100 kuna (1.600 dinara) - parter, 120 kuna (1.900 dinara) - fan pit, 140 kuna - donja tribina (oko 2.200 dinara), 200 kuna (3.200 dinara) - VIP loža (sa posebnim visokim stolom, poseban šank...), 800 kuna (12.800 dinara) - VIP loža.

"Verovao sam da će Arena biti rasprodata, ali ne ovako rano! A da će me dočekati isto ono što me do sada dočekalo dva puta samo u Beogradu, to nisam mogao ni da sanjam! Za naše opbožavaoce ćemo svirati dana zaredom, napravićemo i reprizu za pamćenje. Mnogo volim velike stvari, Zagreb i hrvatsku publiku i veliko mi je zadovoljstvo što ćemo da sviramo dva dana", izjavio je Saša Matić za sajt zagrebačke Arene.

FOTOGRAFIJE SA KONCERTA U BEOGRADU

Da se u Hrvatskoj slušaju srpski "narodnjaci" pokazuje i uspeh zagrebačkog radija Extra FM koji je za sedam meseci postojanja postao jedna od najslušanijih u glavnom gradu Hrvatske.

Nedavno je objavljeno i istraživanje javnog mnjenja, prema kojem ovu radio-stanicu sluša 11% ukupne slušalačke publike, a to dalje znači da je dnevno sluša oko 90.000 ljudi.

Povezano

Sve vesti