Beta

Ministarstvo kritikuje medije i reakcije o Barbari

Autor:

Ministarstvo kulture i informisanja kritikovalo je danas naslovnu stranu Ilustrovane Politike, ali i saopštilo da se protivi "vulgarnim reakcijama na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić".

71
A- A A+

Kritikujući naslovnu stranu Ilustrovane Politike, ministarstvo je izrazilo žaljenje što "ni nova naslovna stranica nije po merilima dobrog ukusa".

U saopštenju Ministarstva se navodi da se to dešava po drugi put u poslednje vreme "odudarajući od duha višedecenijskog koncepta ove revije".

"Apelujemo na poslenike u medijima da se pridržavaju standarda ove društveno važne profesije, kao što se protivimo vulgarnim reakcijama na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je najavilo da će istrajati u osudama "pojava netolerancije i isključivosti u javnom prostoru".

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je danas ovim povodom.

Vučić je najoštrije osudio, kako je naveo, divljačke uvrede i pretnje na račun Ivane Vučićević i Barbare Životić, i brutalne napade na Ljilju Smajlović i Verana Matića.

ilustrovana Foto: MONDO/Predrag Vujić

Država Srbija preduzeće sve mere, ne samo da fizički zaštiti novinare, već da sačuva i njihovo pravo na profesionalno dostojanstvo, napisao je Vučić na svom Twitter nalogu.

Ilustrovana Politika objavila je na naslovnoj strani izdanja od ponedeljka, 11. decembra likove novinarke Ljiljane Smajilović, predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića i ambasadora SAD-a u Srbiji Kajla Skota na slici Bogorodice kako hrani Isusa uz naslov "Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan".

Te novine, koje su u državnom vlasništvu, objavile su 30. oktobra naslovnu stranu sa natpisom "Psi su pušteni" i prateći tekst čiji je autor Đorđe Martić.

Povezano

Sve vesti