Beta

Tomas Tuhel: Teško je igrati ovde...

Autor:

"Veoma sam zadovoljan i ponosan, momci su pokazali da zaista imamo kvalitet koji je potreban u Ligi šampiona", poručio je trener Parižana.

Tomas Tuhel: Teško je igrati ovde... Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Zadovoljstvo na licu Tomasa Tuhela.

Trener Pari sen Žermena je uspeo da slavi sa svojom ekipom na "Marakani" (4:1) i da uz rezultat utakmice na "Enfildu" - obezbed prvo mesto u grupi. Zbog toga je Tuhel naveo da je ponosan kako je njegov tim igrao ove večeri...


"Kada igrate protiv Zvezde na Marakani, nije nemoguće, ali postaje veoma komplikovano ako prvi primite gol. Zato smo počeli jako", objasnio je Nemac.

"Na 2:0, kao da smo zaboravili da damo još jedan kako bismo završili utakmicu. Zvezda prosto nije imala šta da izgubi pa je igrala riskantnije. Bilo je jako teško da se branimo. Imali su nekoliko opasnih situacija, ali smo pokazali kvalitet i kontrolisali smo to. Veoma sam ponosan na ekipu".


U drugom poluvremenu je Zvezda "dodala gas" i prepolovila vođstvo Pari sen Žermena, ali dobar period igre domaćina brzo je poništio Markinjos golom u 76. minutu.

"Bilo je komplikovano tokom prvih petnaestak minuta drugog poluvremena, ali smo mnogo kvaliteta pokazali u ostalih 75. Igrali smo kao tim. Potpuno smo kontrolisali situaciju. Teško je protiv Zvezde u Beogradu. Veoma sam zadovoljan i ponosan, momci su pokazali da zaista imamo kvalitet koji je potreban u Ligi šampiona. Želimo da nastavimo ovako, a ne da popustimo do odmora, a posle toga da se vratimo na taj nivo. Grupa koju smo prošli je bila veoma teška. Veoma sam ponosan jer je tim pokazao izraziti kvalitet. Pokazali smo pobednički mentalitet", kazao je Tuhel.

STRAZBUR

Fudbalski klub Pari Sen Žermen izrazio je danas saučešće porodicama žrtava napada u Strazburu. "Upravo smo saznali za napad u Strazburu i u ime kluba želim da izrazim saučešće porodicama žrtava", rekao je portparol Pari Sen Žermena, kluba koji je u utorak uveče igrao protiv Crvene zvezde u Beogradu u Ligi šampiona. Najmanje dve osobe su ubijene, a 11 ranjeno u pucnjavi koja se desila u gradu Strazbur na istoku Francuske.

Upitan za očekivanja od kluba, s obzirom na finansijska ulaganja, Tuhel je rekao da PSŽ još nema dovoljno iskustva i da nije realno očekivati da dolazi do same završnice Lige šampiona svake sezone.

"Nije baš sasvim normalno za PSŽ svake sezone mora da igra finale, polufinale Lige šampiona. Moramo da budemo svesni činjenice da igramo Ligu šampiona i da je bitno iskustvo koje mi i nemamo. Moramo da budemo skromni i svesni momenta u kom se nalazimo. Idemo iz utakmice u utakmicu, ne mislim da postoji drugi način doći do uspeha", naveo je nemački trener na klupi francuskog kluba.

Povezano

Sve vesti