mondo.rs,Fonet

Vučić: Mogerini nije kriva za prekid dijaloga

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini nije odgovorna za prekid dijaloga Beograda i Prištine.

32
A- A A+
bia,  aleksandar vučić Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Ne mislim da je Mogerini neko ko je na bilo koji način naklonjen Beogradu ili Srbiji. Naprotiv. Ali svakako da nije ona kriva. Za to možemo da budemo krivi mi i Priština. Neka razmisle dobro u Prištini ko je kriv, neka razmisle ko je taj koji je želeo dogovore, a ko je taj koji dogovore nije želeo", rekao je Vučić u Abu Dabiju, a preneo RTS.

Izvor: Tanjug

Vučić je naveo da se nada da doći do većeg razumevanja u budućnosti i da će Priština shvatiti da nasilničkim i protivpravnim merama ne možete ništa da postignete.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj u utorak je optužio Federiku Mogerini da je ona uništila i poremetila dijalog koji je imao za cilj normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, pretvorivši ga u dijalog o teritoriji, granicama ili razmenama

"Mislim da je gospođa Mogerini odgovorna za prekid dijaloga. Ona je dijalog o normalizaciji odnosa pretvorila u dijalog o teritoriji, što je prouzrokovalo štetu regionu. Žalosno je to zbog velikog uloga Evropske unije", rekao je juče Haradinaj.

Povezano

Sve vesti