Ovo je krvnik iz Strazbura (FOTO)

Autor:

Nakon masakra u centru Strazbura u Francuskoj u kome je ubijeno najmanje troje ljudi a 12 ranjeno, francuska policija pokrenula je veliku akciju potrage za osumnjičenim koji je u bekstvu.

18
A- A A+
šerif čekat strazbur Foto: Printscreen/Twitter

Napadač koji je juče iz automatskog oružja pucao po građanima nedaleko od Božićnog vašara je identifikovan kao 29-godišnji Šerif Čekat (Chérif Chekatt).

Osumnjičeni je poreklom iz Strazbura i policiji je poznat od ranije po kriminalnim delima. Zbog prekršaja koje je počinio u Francuskoj i Nemačkoj izdržavao je i zatvorske kazne.

KRVAVA DRAMA U STRAZBURU: Napadač pobegao, 3 mrtvih

Nekoliko sati pre nego što je otvorio vatru na građane koji su šetali ulicama Strazbura policija je upala u njegovu kuću zbog navodne pljačke, ali ga nije pronašla.

Pretresli su mu stan i pronašli eksplozivni materijal. Nekoliko sati kasnije osumnjičeni Šerif Čekat krenuo je u krvavi pir.

On se od sinoć nalazi u bekstvu, a prema pisanju francuskih medija, vojnici su ga navodno ranili ali im je pobegao.

Pogledajte fotografije:

Nakon par sati policija ga je ponovo locirala i pucala na njega, međutim, ni tada nije savladan.

Francuske vlasti strahuju da nije isključeno da je Čekat pobegao u Nemačku čija se granica nalazi nedaleko od Strazbura.

Jedan policijski izvor rekao je da je Čekat ranije bio umešan u 25 sudska slučaja, uključujući više ozbiljnih slučajeva pljački.

Napadač je identifikovan kao osumnjičeni ekstremista, koji je izdržavao zatvorske kazne, ali je napomenuo da motiv napada za sada nije utvrđen.

"Figaro" prenosi da je napadač ranjen u ruku i da ga goni 420 policajaca, kao i da su francuske vlasti od jutros pojačale kontrolu na granicama i uspostavile saradnju s nemačkim snagama reda.

Povezano

Sve vesti