mondo.rs

Šest mirisa za bolje raspoloženje

Autor:

Ovi mirisi popravljaju raspoloženje, podstiču kreativnost i "pune" vas dobrom energijom!

Šest mirisa za bolje raspoloženje Foto: Guliver/Getty images Plus/iStock/AntonioGuillem

Svi znamo da su mirisi najjači "stimulator" našeg mozga, da mogu najbrže da nas podsete na neku uspomenu ili izazovu druge reakcije. Evo mirisa koje bi trebalo da uvrstite u svoj svakodnevni život, kako bi blagotvorno delovali na vaše raspoloženje. Odaberite na koji način ćete ih uvesti u svoj dom - to mogu da budu mirisne sveće, čaj ili čak kupka ili balzam za usne.

Limun

Sveži mirus citrusa pospešuje koncentraciju, smiruje i čini vaš um bistrijim. Ako ste nervozni, anksiozni ili se osećate "pregaženo" zbog stresa, miris limuna će vas umiriti i oraspoložiti.

Lavanda

Još jedan u nizu smirujućih mirusa, koristi se u aromaterapiji u slučajevima tenzije i depresije, a pomaže i kod glavobolja, čak i migrena. Umiruje i smanjuje emotivni stres.

Jasmin

Ovaj miris sinonim je za osećanje samouverenosti, optimizma i energije. Koristite ga ako želite da se osećate kao novi!

Ruzmarin

Stručnjaci koji se bave aromaterapijom nazivaju ga "biljkom za ponedeljak ujutru". Miris ruzmarina će vas razbuditi, učiniti fokusiranijim, i istovremeno stimulisati pamćenje. Koristi se i za lečenje hroničnog umora i glavobolja.

Cimet

Stimulativni miris koji se "bori" protiv mentalne izmorenosti, povećava koncentraciju i fokus.

Nana

Bilo da je u pitanju čaj, mirisna sveća ili čak žvaka, miris nane je idealan za trenutke kada morate intelektualno da se napnete. Dakle, ako vam predstoji neki dosadan ili zahtevan zadatak, miris nane će "osvežiti" vaš um, povećati koncentraciju i učiniti misli jasnijim.

Koje vi mirise volite? Recite nam u komentarima!

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.