Saša Đorđević o žrebu: Bolje od starta sa jakima

Autor:

Selektor "orlova" takođe je bio prisutan na svečanosti u Starom dvoru. Ovako je

Saša Đorđević o žrebu: Bolje od starta sa jakima Foto: MN Press

Iako je do početka Evropskog prvenstva za košarkašice u Srbiji i Letonije ostalo više od pola godine, može se reći da je taj Eurobasket formalno počeo ove srede.

U prisustvu velikog broja košarkaših zvanica, u Starom dvoru u Beogradu održan je žreb za grupnu fazu kontinentalnog turnira za košarkašice, koja će biti održana u Nišu, Zrenjaninu i Rigi i biće kvalifikaciona za nokaut rundu, zakazanu za Štark arenu.

Srbija je "izvučena" u Grupu D, zajedno sa Belorusijom Rusijom i Belgijom, posle čega je potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije zadužena za žensku košarku Ana Joković naglasila da žreb nije bio povoljan za ekipu Marine Maljković, kao i da je glavni cilj "ući" među šest ekipa, koje će učestvovati u kvalifikacijama za olimpijski turnir u Tokiju.

Selektor muške "A" reprezentacije Srbije, Aleksandar Saša Đorđević, takođe je bio na žrebu u Starom dvoru, gde je stigao posle svečanosti na Malom Kalemegdanu, gde je otkriven spomenik legendama jugoslovenske i srpske košarke."I događaj na Kalemegdanu, kao i žreb, su sjajne stvari. Veliki događaji za našu košarku, istoriju, sport generalno i kulturu", rekao je "Sale Nacionale".

Komentarišući žreb za Eurobasket, Đorđević je otkrio šta je rekao Ani Joković tokom izvlačenja kuglica.

"U razgovoru sa Anom rekao sam da je mnogo bolje biti u grupi sa jakima i navići se odmah na te i takve duele, a onda posle sve zavisi od ukrštanja. Takmičenje je samo po sebi izuzetno teško, znamo kvalitet ekipa koje su u našoj grupi, ali mi smo evropski šampioni u ženskoj košarci i sa najvećim mogućim samopouzdanjem treba ući u takmičenje", dodao je selektor aktuelnih olimpijskih, svetskih i evropskih vicešampiona.

Evropsko prvenstvo za dame biće održano u Zrenjaninu, Nišu i Rigi (prva faza), kao i u Beogradu (završnica), a Đorđević očekuje da će naše devojke imati očekivanu podršku.

"Srbija je izuzetan domaćin, ne samo domaćin u emotivnom smislu, već i u organizacionom. Tu su uvek najbolji uslovi za sportiste, to svi naši prijatelji znaju da istaknu. Siguran sam da ćemo i u ovoj situaciji biti fantastični domaćini. Čestitke Košarkaškom savezu Srbije što je dobio šansu da se izbori za ovo, a na nama je da sada pokažemo kakvi domaćini umemo da budemo", naglasio je Đorđević.

Povezano

Sve vesti