mondo.rs,Tanjug

"Pao" zamenik načelnika III odeljenja na Zvezdari

Autor:

Zamenik načelnika trećeg odeljenja Policijske uprave za Beograd D.J. uhapšen je danas u akciji MUP-a na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije.

8
A- A A+
hapšenje,policija,mup,kriminal Foto: Ilustracija MONDO/Mario Milojević

On je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz MUP-a.

D.J. je uhapšen po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Novosti su prethodno javile da je uhapšeni D. J. zamenik načelnika Odeljenja za krvne i seksualne delikte.

"Palo" sedam policajaca

D.J, za kojeg mediji pišu da se zove Dejan Jović, sumnjiči se da je 1. novembra policijskom službeniku PS Zvezdara rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Među 20 uhapšenih i "prljavi" policajci

Izvršenim proverama u PS Zvezdara utvrđeno je da se po predmetu nije postupalo u skladu sa zakonom, a policijski službenik je osumnjičen da je svesno obustavio dalji rad po navedenom predmetu, naodi se u saopštenju MUP-a.

D.J. je osumnjičen i da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima građana u sistemu JIS MUP-a i iste saopštavao trećim licima.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Takođe, protiv 36-godišnjeg policijskog službenika Policijske stanice Zvezdara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, po nalogu tužilaštva, podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

Povezano

Sve vesti