Balašević u Zagrebu - zabranjeno snimanje

Autor:

Novosadski kantautor Đorđe Balašević održao jedan od četiri koncerata u Zagrebu. Pojedini ljuti jer nije bilo dozvoljeno korišćenje mobilnih telefona.

4
A- A A+
Balašević Foto: Vedran Ševčuk/MONDO

Više od četiri sata trajao je koncert Đorđa Balaševića u zagrebačkoj dvorani "Lisinski". Novosadski kantautor je u Hrvatskoj uvek rado viđen i tamošnja publika obožava i njega i njegove pesme.

Da je to tako svedoči i da su sve karte za koncerte odavno rasprodate, a pred kraj prvog od četiri planirana nastupa, jedna obožavateljka mu je poklonila plišanog zeca. Balašević je uzvratio darvajući joj tamburicu.

Ipak, prenosi portal Index.hr, koncert u utorak uveče pojedine gledaoce je iznervirao. Ne zbog nečega što je Balašević rekao, a šalio se na račun velikih postera u Zagrebu kojim su najavljeni nastupi folk zvezda iz Srbije, već zbog rigoroznih mera u dvorani.

Naime, na koncertu nikome nije bilo dozvoljeno da koristi mobilni telefon.

Portal Index prenosi da su, prema svedočenju pojedinih gledalaca, redari bili vrlo revnosni i pritom grubi prema onima koji su koristili mobilne telefone.

"Nije stvar snimanja nego uopšte se nije smelo pogledati u mobilni telefon. Dobila sam poruku, na sekund pogledala u telefon i neki neotesani klinac me izvukao kroz ceo red, digao zgrožene ljude i počeo da mi se unosi u facu da će me izbaciti iz sale. Kažem mu: 'Morala sam da pogledam, dete je u pitanju'. Dakle, neljubaznost na visokom stepenu! Posle toga za mene je koncert bio gotov! Postoji način na koji se komunicira sa ljudima, sve se može reći na pristojan način. Niti sam imala nameru da snimam, niti sam ometala bilo koga", požalila se gledateljka na svom Facebook profilu.

Nije bila jedina, jer je bilo i drugih koji su bili razočarani što im je bilo zabranjeno da koriste telefone, možda zabeleže detalj, kritikijući Balaševića i organizatore za takve mere.

"Ni malo veće svetske face nisu tako rigorozne u vezi sa snimanjem. Kako ljudima zabraniti da pošalju poruku, telefoniraju, nisu hteli svi da snimaju... Razumljivo da je publika bila ljuta", napisao je drugi gledalac.

Bilo je i onih koji su se umešali u raspravu i stali na stranu Balaševića, odnosno organizatora, ističući da na koncertu ljudi treba da uživaju, a ne da gledaju u mobilne telefone.

Ostalo je nejasno da li je ovo bio izričit zahtev Balaševića i njegovog tima ili je ovo uobičajena praksa u dvorani "Lisinski" (što su pojedini u komentarima napomenuli). Sa ranijih koncerata Balaševića u "Lisinskom" bilo je video zapisa, a tako je bilo i u Beogradu.

MONDO IZVŠTAJ SA KONCERTA: Panonski bluz ispod Kalemegdana

Povezano

Sve vesti