GOTOVO: Ubijen napadač iz Strazbura

Autor:

Osumnjičeni napadač Šerif Čekat je ubijen, zvanično je potvrđeno. Broj poginulih u napadu na Božićni market u Strazburu popeo se danas na tri nakon što je jedna ranjena osoba preminula.

16
A- A A+
strazbur policija, Foto: Tanjug/AP Photo/Jean Francois Badias

Francuski ministar unutrašniih poslova Kristof Kastaner potvrdio je da je večeras u Strazburu ubijen Šerif Čekat, napadač koji je pre dva dana na božićnom vašaru u tom gradu ubio tri i ranio 13 osoba, javljaju francuski mediji.

Šekat je, kako se navodi, pucao na trojicu policajaca koji su ga, uzvrativši vatru, ubili.

"Mislim na Strazbur, mislim na Francusku koji su bili napadnuti. Mislim takođe na sve naše snage reda koje su bile angažovane i ponosan sam na njih", rekao je Kastaner.

Gradonačelnik Strazbura Rolan Ri rekao je za Frans 24 da je za grad to "veliko olakšanje".

šerif čekat Foto: Beta/French Police via AP

Rojters je javio ranije da su se najmanje tri pucnja čula večeras u kvartu Le Meno u Strazburu, gde je u toku operacija policije.

AFP je javio ranije da je policija prekinula operaciju u kvartu Nojdorf nakon što nije pronađen napadač Šerif Čakat koji je 11. decembra ubio troje, a ranio 12 ljudi na božićnom vašaru u centru grada.

strazbur,sveće,pomen,ubijeni Foto: Beta/AP Photo/Christophe Ena

Više od 700 pripadnika snaga bezbednosti bilo je u potrazi za njim od napada i više policijskih operacija je već bilo sprovedeno u Nojdorfu, kvartu na jugu Strazbura gde je Šekat odrastao.

Portparol francuske vlade Benžamen Grivo rekao je danas da nastoje da uhvate osumnjičenog 29-godišnjeg Šerifa Šekata "živog ili mrtvog".

Ovo je krvnik iz Strazbura (FOTO)

Policija je danas izadala poternicu u kojoj se u opisu osumnjičenog navodi da je Čekat (29) visok 180 centimetara kraće kose, tamnije puti sa vidljivom mrljom na čelu.

Takođe se na poternici upozorava da je reč o "opasnoj osobi", prenosi AP.

TERORIZAM ponovo u srcu Evrope, potraga za napadačem!

Ime osumnjičenog se već nalazi na listi obaveštajnih službi za praćenje osoba potencijalno opasnih po bezbednost.

Povezano

Sve vesti