Požar u kući novinara namerno izazvan!

Autor:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je napad na kuću novinara Milana Jovanovića za naoštriju osudu i da policija i tužilaštvo moraju naći počinioca. Jovanović: Sad sam beskućnik

5
A- A A+
policija, žandarmerija Foto: MONDO/Jelena Stokić


Stefanović je novinarima, posle vežbe Vatrogasnospasilačkih jedinica, rekao da je utvrđeno da je požar namerno izazvan i da postoji još nekoliko činjenica i okolnosti koje ne može zbog istrage da saopšti.

On je naveo da je policija uzela izjavu od Jovanovića, a tokom dana biće saslušano još nekoliko lica na koja je novinar ukazao.

Pucali na novinara u Grockoj, spalili mu kuću


Stefanović je poručio da oni koji prete, sprovode nasilje ili pale ljudima imovinu moraju da budu pronađeni i oštro kažnjeni kako bi građani videli da je tako nešto neprihvatljivo u Srbiji.

Vučić osudio napad na novinara Jovanovića


To uključuje i sve pretnje koje dobija novinarka Studija B Barbara Životić, dodao je Stefanović.

Svako nasilje je neprihvatljivo, kao i svaka pretnja, i mora biti jednodušno osuđeno, zaključio je Stefanović.

Milan Jovanović kazao je danas da ga je policijska uprava za grad Beograd obavestila da su napadači na njegovu kuću zabeleženi na snimcima bezbednosnih kamera iz okolnih kuća.

On je to rekao tokom današnje konferencije za novinare u prostorijama Pokreta slobodnih građana, a na kojoj se pojavio zajedno sa liderom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem.

Kako kaže, pretnje su upućivane i njemu i glavnom i odgovornom uredniku portala Žig Info Željku Matorčeviću još prošle godine, o čemu su, kaže, obavestili policiju.

Tvrdi da iza pretnji stoji predsednik opštine Grocka, jer je pisao o zloupotrebama opštinske uprave.

"Sve materijalne dokaze o krađama podneli smo Ministarstvu pravde, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Odeljenju za organizovani kriminal, Agenciji za borbu protiv korupcije ali do sada ništa nije učinjeno", rekao je Jovanović i dodao da je sada beskućnik.

Milan Jovanović, na čiju garazu je preksinoć bačen molotovljev koktel, što je izazvalo požar koji se proširio na kuću, a ona je potom izgorela, radi kao novinar u portalu Žig, do penzije je bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao šef smene Komandno-operativnog štaba.

Povezano

Sve vesti