MONDO/Tanjug

CarGo optužuje, ministarka Mihajlović demantuje

Autor:

Da li je policija oduzela automobili vozaču-partneru kompanije CarGo, po nalogu ministarke?

22
A- A A+

bulevar kralja aleksandra, zvezdara, lion, ulica, ulice, pešak, semafor, grad, beograd, saobraćaj, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović, ilustracija

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da su optužbe kompanije CarGo da je ministarka Zorana Mihajlović naložila zaplenu njihovog vozila "neistinite, zlonamerne i do sada nezabeležene u poslovnoj komunikaciji".

Mihajlović: CarGo može, ali u skladu s novim zakonom

"Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović vodi resor saobraćaja, ali u resoru kojim upravlja ne nalaze se ni obična policija, ni policija u civilu, niti Komunalna policija, pa samim tim potpredsednica Zorana Mihajlović ne može niti ima mogućnost da njima izdaje bilo kakve naloge", navedeno je u saopštenju.

Sve ove činjenice, kako se navodi, poznate su svim građanima Srbije, osim izgleda kompaniji CarGo.

"Optužiti potpredsednicu Vlade i ministarku Mihajlović da je naredila policiji da zapleni automobile građana Srbije, i takvu neistinu poslati medijima, predstavlja klevetu i potpredsednica Vlade će se prema ovim optužbama na taj način i ophoditi", saopštilo je Ministarstvo.

Svi državni organi, kako je istaknuto, treba da sprovode zakone u okviru svoje nadležnosti, prema svima pođednako, i ne treba zloupotrebljavati pripadnike policije.

"Svaka aktivnost na suzbijanju nelegalnog prevoza predstavlja poštovanje zakona, čemu su Ministarstvo i čitava Vlada Srbije potpuno posvećeni", zaključuje se u saopštenju.

Kompanija CarGo tvrdi da je policija oduzela vozilo po nalogu ministarke Mihajlović.

"Naš partner-vozač je naveo da ima video snimak kao dokaz, u kojem policajci govore da 'ni oni nisu za to', ali da je to 'direktan nalog ministarke Mihajlović'", stoji u saopštenju kompanije CarGo.

Kompanija navodi da je do incidenta je došlo sinoć oko 19 časova, kada je CarGo partner vozač primio poziv za vožnju i prevezao lice koje se predstavilo kao osoba sa invaliditetom, a za koje se nakon vožnje ispostavilo da je policajac u civilu i da je u pitanju nameštaljka.

"Divlji" taksisti protiv Car:Go?

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicima.

Povezano

Sve vesti