Serije koje smo gledali u 2018. (FOTO, VIDEO)

Autor:

Čekali "Bolji (televizijski) život" i dočekali - domaće serije koje "razvaljuju"!

Serije koje smo gledali u 2018. (FOTO, VIDEO) Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

U godini za nama gledali smo filmove koji su popularno rečeno razvalili na bioskopskim blagajnama – "Južni vetar", "Kralj Petar", dobili priliku da kultne filmove poput "Varljivog leta" ili "Petrijinog venca" gledamo u novom ruhu, ali i KONAČNO uživali u novim serijama! I to kakvim!

Svi koji pamtite vreme Šurde i Gige Popadića, a i vi koji ste naučili nešto o njima gledajući reprize, sigurno ste se obradovali silnim najavama o nikad viđenim kadrovima na ovim prostorima koji su nam prikazani u "Senkama nad Balkanom", seriji "Ubice mog oca", "Nemanjićima", novoj sezoni serije "Vojna akademija", seriji čije je (bioskopsko) finale rasplakalo publiku "Jutro će promeniti sve", sada seriji "Besa"…

ŠOK scene u domaćim serijama!

Izvor: MONDO

Bilo je vreme!

Zauvek će u našim srcima biti mesta za "Kamiondžije", ali šta ste osetili kada je Natalija rekla da nije ubila ćerku, odnosno kada se prva glava otkotrljala u "Senkama"…

Šok, nevericu, uzbuđenje što smo čekali i dočekali da zaličimo na svetske produkcije?

I jesmo. "Senke nad Balkanom" su nas iskreno šokirale i oduševile, "Ubice" “navukle” u prvoj sezoni da ako treba još pet sezona gledamo i pitamo se ko je ubio Milicu, a "Vojna akademija" iskreno, još jednom, nasmejala i rasplakala.

Tragom velikih produkcija išlo se i šok momentima – krvlju na Kaluđerovom licu, činjenicom da se život šokantno menja nakon saobraćajne nesreće, ali ne na način na koji biste pomislili… i šta kažete, uspeli smo?

Da li bi trebalo da posvetimo poseban pasus seriji o kojoj sve znamo, a kao da ne znamo ništa? Pričamo o "Korenima" Dobrice Ćosića i, da, čitali smo roman, ali nismo mogli ni da sanjamo da će ikada jedno remek delo uspeti tako dobro da zaživi na platnu. Dobro, televiziji…

Znate i sami da je "knjiga uvek bolja", ali "Koreni" su zahvaljujući maestralnoj glumi Lauševića, Slobode Mićalović i Igora Đorđevića uspeli nemoguće. Da oduševe kao nijedna ekranizacija nekog dela pre.

O glumi se pisalo i pričalo najviše na društvenim mrežama i da, znamo da ste plakali i shvatali kroz šta sve čovek prođe i preživi…

E, sad - ne bi valjalo ni kada bi nam sve valjalo - slažete li se? Znate li o čemu pričamo? "Nemanjićima", tako je.

Počećemo ovako: "Tog 31. decembra 2017. godine, pogledali smo prvu epizodu serije 'Nemanjići: Rađanje kraljevine'. Serije koja nam otkriva kakvi smo bili, kako smo živeli, kako smo postali to to jesmo…" i? Gledaoci su POLUDELI!

Nikad više negativnih komentara vezanih za rečnik, glumu, činjenicu da je uloženo dva miliona evra u OVO… producenti i reditelj su poslušali kritike, a onda vratili seriju na doradu i ponovo rodili kraljevinu. Znajući šta je usledelo i da je Sveti Sava postao Sveti Sava pod freskom Svetog Save… vala, PORODILI su je.

Izvor: MONDO

Nije sve tako crno, zahvaljujući glumi Vojina Ćetkovića, ponovo Slobode Mićalović, mladog Andreja Pipovca, Jelene Gavrilović i, na kraju Nebojše Glogovca. Nekako su nas uvukli u svet bratske ljubavi i mržnje, pa smo zažmurili na greške i jednostavno iz epizode u epizodu gledali kako se ispisuju stranice naše istorije. Na kraju i zaplakali.

Izvor: MONDO

Sigurni smo da neku od ovih serija volite više ili manje, i nadamo da ste složni u činjenici da imamo dobre serije. Baš kao nekad. I što je najbolje - NASTAVIĆE SE!

Povezano

Sve vesti