mondo.rs,Tanjug

Selaković: Umrlo međunarodno pravo (VIDEO)

Autor:

Iz Beograda stižu oštre reakcije nakon što je kosovski parlament jednoglasno izlasao tri zakona kojima se omogućava transformacija KBS u kosovsku vojsku.

18
A- A A+
hašim tači, kosovo vojska Foto: Beta/AP Photo/Visar Kryeziu

Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković kaže da je današnjim glasanjem u Prištini umrlo međunarodno pravo.

Oni koji su doprineli tome da međunarodno pravo nestane više se ni ne pretvaraju u tim svojim delima, ranije su izmišljali i konstruisale događaje poput Račka ne bi li opravdali kršenje međunarondog prava, danas to ni ne rade više", istakao je Selaković.

Izvor: Tanjug

To čine, kaže, SAD, Britanija, Nemačka i čitav deo takozvane međunarodne zajednice koja je prihvatila formiranje vojske Kosova i sponzorisala kosovsku nezavisnost.

"Moramo da ponavljamo na svakom mestu i da budemo svesni da je rezolucija SB 1244 iz 1999. jedini važeći međunarondi pravni akt kada je u pitanju Kosovo i Metohija i tretiranje prisustva oružanih snaga. Onima koji promovišu secesiju Kosova to više nije ni važno", napominje Selaković.

Pomoćnik direktora Kanelarije za KiM Petar Petković kaže da ono što se dešava u Prištini znači više oružja i oklopnih vozila od SAD, a manje prava, hrane i bezbednosti za srpski narod.

Prema njegovim rečima, u tački 16 rezolucije 1244 stoji da su jedino međunarodne oružane snage te koje mogu da koriste naoružanje i vojnu opremu na Kosovu.

"Stoji i da je dužnost Kfora da nadgleda i vrši inspekciju nad objektima ukoliko se utvrdi da se u njima događaju vojna dešavanja. To se godinama dešava. Niko ništa ne predzima", napominje Petković.  

Povezano

Sve vesti