Država tuži slavnu pevačicu!

Autor:

Nakon priče od pre godinu dana da je utajila porez, državni tužilac je podigao optužnicu protiv pevačice.

Država tuži slavnu pevačicu! Foto: YouTube/screenshot/Shakira Šakira - 2. 2. 1977.

Španski državni tužilac je podigao je optužnicu za utaju poreza protiv kolumbijske pevačice Šakire, koja je, izbegla da plati više od 14.5 miliona evra u periodu od tri godine, dok je živela u Kataloniji, izvestio je "Europa pres", a preneo je Rojters.

U optužnici se navodi da je Šakira navela Bahame kao svoju zvaničnu rezidenciju, ali da je praktično živela u Španiji sa svojim partnerom španskim fudbalerom Đerarom Pikeom, sa kojim ima dvoje dece.

Na Bahamima je porez mnogo manji nego u Španiji, a Šakira je još jedna poznata ličnost koja je optužena da nije platila porez u Španiji, nakon istraga vezanih za fudbalere Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Šakira je imenovana u " Paradise papers" koji objavljuje detalje o ofšor poreskim aranžmanima poznatih ličnosti poput Madone i Bona iz U2.

Ovo nije prvi put da se pokreće pitanje o plaćanju poreza slavne pevačice, jer je isti list i na početku 2018. godine pisao o njenim "malverzacijama".

"Španski istražitelji će proveriti prihode od nekoliko desetina miliona eura, ukoliko se ispostavi da nije platila porez na zaradu, mogli bi da zatraže i zatvorsku kaznu", pisao je listi u januaru ove godine i otkrio i da je prebacila 30 miliona dolara u ofšor kompaniju na Malti.

Šakira peva u Kosovskoj Mitrovici?!

Šakirini poreznici su tada tvrdili da je u pomenutom periodu provela tek 183 dana, što znači da nije bila u obavezi da plati porez.

Ukoliko se utvrdi da je pevačica izbegavala plaćanje poreza preti joj zatvorska kazna ili plaćanje "svega što nije" što se meri u desetinama miliona eura.

Povezano

Sve vesti