mondo.rs,SRNA

Crnogorci poslali pomoć Srbima na KiM

Autor:

Četvrti kamion s humanitarnom pomoći iz Crne Gore, koja je prikupljena u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske, stigao je u Narodnu kuhinju u Prekovcu na Kosovu i Metohiji.

36
A- A A+
crna gora, zastava, crnogorci Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Meštani Podgorice, Tivta i Zete i ovog puta su pokazali da su uz svoj narod na Kosmetu, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

U organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske, akcija prikupljanja pomoći za narodne kuhinje na Kosmetu organizovana je prethodnih dana u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, Hramu Svetog Save u Tivtu i u Zeti u Parohijskom domu.

U akciji su učestvovali i Kolo srpskih sestara iz Tivta, kao i crnogorski prvoligaš Fudbalski klub "Zeta".

Za magacin Narodne kuhinje u Prekovcu prikupljeni su prehrambeni proizvodi i sredstva za higijenu.

Domaćini iz Narodne kuhinje u Prekovcu istakli su da su izuzetno dirnuti, presrećni i ponosni na svoj narod koji pokazuje veliko saosećanje sa Srbima na Kosmetu, pružajući im na taj način utehu.

Prethodnih dana je iz Crne Gore, u organizaciji Mitropolije crnogorsko- primorske i uz blagoslov mitropolita Amfilohija koji se trenutno nalazi na Kosmetu, dopremljeno 25 tona brašna, te drugi prehrambeni artikli, kao i pomoć u novcu u iznosu većem od 2.000 evra

Povezano

Sve vesti