Nakon uloge prostitutke u "Senkama", niže uspehe!

Autor:

Mlada glumica se proslavila tragičnom ulogom u popularnoj seriji Dragana Bjelogrlića, a kako kaže, to joj je otvorilo "važna i velika vrata".

2
A- A A+

Mlada glumica Milica Gojković treća je dobitnica nagrade Fondacije Ružice Sokić za glumačko ostvarenje i doprinos kulturi.

Nova članica Jugoslovenskog dramskom pozorišta u Beogradu u suzama je primila priznanje, potresena govorom svog profesora Nebojše Dugalića i koleginice Anite Mančić.

"Nisam u stanju da govorim. Uz vas dvoje sam rasla i učila, a sad i delim scenu s vama. Velika je čast za mene što dobijam nagradu 'Ružica Sokić'. Njeni filmovi su ostavili dubok trag u mom životu, a prohodala sam uz 'Kad budem mrtav i beo'. Nemam razloga više da krijem da je njena uloga u filmu 'Žuta' bila velika inspiracija za Maru u seriji 'Senke nad Balkanom', koja mi je i otvorila vrlo važna i velika vrata. Ruža je uspela da ljude s margine igra na neki izuzetno šarmantan, duhovit i dirljiv način", poručila je Milica, koja je posebno srećna što ovo priznanje ide mladim glumica, prenosi "Kurir".

Nebojša Dugalić poručio je da Milica nije pokazala ni deo svog raskošnog talenta.

"Ona može da igra sve. Ima rediteljski mozak i osećaj za dramsko, a to su retke osobine. Mogu da kažem da će se po njoj vrlo brzo promišljati novi repertoar JDP", istakao je on.

SENKE NAD BALKANOM: Šta mislite o finalu? (ANKETA)

I Anita Mančić znala je prvi put kad je ugledala Gojkovićevu da će biti velika glumica.

"Na Milicu sam uvek gledala kao na prijatelja, a ne na suparnicu. Prvi put sam je videla na sceni Radionice integracije, gde su igrale slabovide žene. Odmah sam videla da je to zvrk s glumačkim nervom. Ubrzo je postala moja partnerka i videla sam to savršeno delo prirode neukaljano i dosledno divljenja. Moramo je negovati i čuvati, jer je to jedini način da i mi napredujemo", rekla je Mančićeva.

"Srbi, vi živite triler, a snimate šećerleme"

Podsetite se intervjua sa Milicom za MONDO TV:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti