Počela je serija "Besa"! Vaše mišljenje? (ANKETA)

Autor:

Odgledali smo zvaničan početak i prvu epizodu najnovije serije "Besa" koja se emituje svake nedelje od 21 čas na mts SuperStar kanalu. Da li ste i vi gledali, i kako vam se čini ovaj uzbudljivi početak? SLEDE SPOJLERI

Počela je serija "Besa"! Vaše mišljenje? (ANKETA) Foto: Promo/mts/Besa

Imali ste do sada već mnogo prilika da pročitate ili čujete nešto o najnovijoj domaćoj seriji "Besa" koja je večeras u 21 čas zvanično počela da se emituje na mts SuperStar kanalu!

Nakon pretpremijerno odgledane prve epizode, naši utisci su itekako pozitivni, a sada jedva čekamo da čujemo i vaše.

Za one koji nisu stigli da pogledaju ili neke koji žele da “obnove gradivo”, hajde da se podsetimo šta se sve izdešavalo u prvoj epizodi "Bese"...

Podrazumeva se da SLEDE SPOJLERI!

Ono što je možda najveći prvi utisak serije je da je radnja dinamična i pratimo više likova i njihove priče, koje će se vremenom verovatno sve više i više preplitati.

Šta znači "besa"?

Besa je kod Albanaca čvrsto obećanje koje se mora održati, pa čak i po cenu života. Najčešće je korišćeno u vidu krvnih osveta, što je svakako pogodno tlo za radnju serije koja je pred nama.

 Na samom početku pratimo priču Uroša Perića (Radivoje Bukvić) koji je "običan" porodični čovek. Njegova žena Splićanka Marija Perić, sin i ćerka, žive naizgled "idilično", ali se svakako susreću sa svakodnevnim problemima. Uroš ima privatni biznis koji je malo u problemu, saznaje da mu najbolji drug Miša (Boris Milivojević) ponovo ima rak, a usred noći ga budi poziv da ipak on mora da vozi kombi do Crne Gore, jer se njegovom radniku porađa žena.

Ceo slučaj Beriša klana iznosi u glavnom sedištu Interpola i zahteva da mu daju veće finansije kako bi sam sa svojim timom okončao taj lanac kriminala koji uključuje drogu, nasilje i ubistva. Vidimo u svemu tome da je Koci u negativnim odnosima sa ostalim pripadnicima zakona s obzirom na to da mu je otac bio Albanac, a majka Srpkinja, pa ga većina gleda s podozrenjem.

Saznajemo i da postoji još jedan suparnički albanski klan koji predvodi Agim Sokolji (Sebastijan Kavaca). Ta dva klana su trenutno u miru, jer su se povezali krvnim srodstom tako što je vođa Beriša - Dardan (Arben Bajraktaraj), oženio Agimovi sestru Tutu (Greza Paljaska), ali da je to primirje na klimavim nogama, te da se mora po svaku cenu sprečiti eskaliranje sukoba.

A, dok Petrit stisnute vilice kuje planove da uništi ozloglašene kriminalce, imamo priliku da vidimo i delić onoga kako funkcioniše Beriša klan. Albanski glumac Mensur Safćiju nas je oduševio u ulozi okrutnog Hašima i Dardanove desne ruke. Vidimo ga kako brutalno ubija sitnog kriminalca koji je pokušao da preveze drogu bez njegove dozvole, tako što mu je ubrizgao smrtonosnu dozu heroina u venu, a potom i puca u stomak dečku koji je izdao tog prijatelja, samo zato što je opet izgovorio naglas Dardanovo ime, što je izgleda veliki no-no. I nije se čak ni iznervirao povodom toga...

FOTOGRAFIJE SA PRETPREMIJERE

U okviru Beriša porodice, pratimo i mladu Besijanu (Elizabet Brodić), Dardanovu ćerku koja je dobila stipendiju za studije na Oksfordu, ali je na žurku punu alkohola i droge povlači dečko Britanac koji radi kao di-džej.

Ova hrvatska lepotica igra Besijanu - upoznajte je! (FOTO, VIDEO)

Od toga nastaje katalizator za naredne epizode i situacija koja će Urošu Periću i njegovoj porodici zauvek promeniti život, i to ne na bolje.

Dok Uroš bezbrižno vozi kombi crnogorskim primorjem, Besijana i njen dečko sporednim putem od Ulcinja jure pod dejstvom opijata u automobilu.

"Brže, brže!", dere se on, dok Besijana sve više daje gas. Neminovno, dolazi do kobnog sudara sa Uroševim kombijem. Uroš se budi ugruvan u bolnici, a Besijana je mrtva.

EKSKLUZIVNO: Raša Bukvić o seriji "Besa" (VIDEO)

Poslednje što vidimo je prvo pojavljivanje Dardana kako miluje nepomično lice mrtve ćerke i znamo da u narednim epizodama sledi haos koji jedva čekamo!

Ovo je bila prva od ukupno 12 epizoda, a svake nedelje od 21h na SuperStar TV (kanal 103 mts TV za Srbiju, Superstar 18 za Crnu Goru i 301 pozicija kanala za Bosnu i Hercegovinu) gledaćemo do koje granice je Uroš spreman da ide da bi zaštitio svoju porodicu.


Evo šta su neki od glumaca imali da kažu o seriji:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti