Tači: Nepovratna odluka o Vojsci (VIDEO)

Autor:

Odluka kosovskog parlamenta je nepovratna, bez obzira na to šta će biti u Savetu bezbednosti, koji sutra, na zahtev Srbije i Rusije, zaseda na temu Kosova, tvrdi predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači

Tači: Nepovratna odluka o Vojsci (VIDEO) Foto: Beta/AP Photo/Visar Kryeziu

On dodaje da je to i kraj "tamne strane srpskog genocida na Kosovu".

Tači je na konferenciji za novinare, na prištinskom aerodromu uoči puta u Njujork, gde je pozvan da učestvuje u zasedanju SB, rekao da se on, kao i Srbi na Kosovu osećaju “ugodno i udobno” zbog te odluke, te da Srbija, kako kaže, nema razloga za zabrinutost.

Do takvog zaključka je došao, kaže, na osnovu razgovora i susreta sa predstavnicime srpske zajednice na Kosovu.

Ocenio je da je osnivanjem tzv. vojske Kosovo, kako kaže, “kao država” postalo jače, a “dobra vest” za njega je i jučerašnja odluka parlamenta o usvajanju rezolucije za dijalog sa Beogradom i potvrđivanje “pregovaračkog tima”.

Izvor: Tanjug


Prema njegovim rečima, dijalog sa Beogradom je u završnoj fazi, uz mogućnost postizanja trajnog sveobuhvatnog sporazuma koji, ponovio je, treba da rezultira “međusobnim priznanjem, članstvom Kosova u UN i otvaranju evroatlantskog puta - NATO i EU”.


"U ovoj fazi sam uveren da će jučerašnja odluka skupštine I formiranje pregovaračkog tima biti uspešno, jer će taj tim raditi zajedno sa institucijama I rukovodstvom”, rekao je Tači, koji međutim, nije želeo da odgovara na pitanja novinara, prenela je Koha onlajn.

Smatra da je Priština u poslednja dva dana ostvarila, kako kaže, ogroman uspeh, jer su odluke donete tako što je uspostavljen širok politički i građanski konsenzus za dijalog Beograda i Prištine.

“Sa ovim zaključcima skupština Kosova je napravila veliki uspeh koji će dovesti do zatvaranja tamnog poglavlja srpskog genocida na Kosovu”, rekao je Tači, prenela je Bota sot.

Povezano

Sve vesti