Pazite na OVE greške u šminkanju (VIDEO)

Autor:

Bliži nam se novogodišnje veče, evo kako da ne napravite najčešće greške u šminkanju.

Pazite na OVE greške u šminkanju (VIDEO) Foto: Guliver/Getty Images/VladimirFLoyd

Mnoge žene prave greške u šminkanju zbog kojih izgledaju starije, a šminkeri sa sajta Beauty Heaven su otkrili koje su to greške i kako da ih izbegnete i zablistate gde god se pojavite.

1. Previše pudera

Važno je da birate puder koji se neće "uvući" u svaku linijicu i dodatno je istaći, ali i koji će dozvoliti da boja vašeg prirodnog tela ostane vidljiva. Umesto da nanosite slojeve različitih proizvoda, šminkeri savetuju da se držite pravila "manje je više".

Nanesite podlogu za šminkanje, fokusirajući se na područja gde želite da prekrijete crvenilo, tamne kolutove, vene, popucale kapilare, nejednak pigment kože, umesto na celo lice, savetuju šminkeri.

Šminkerka Re Moris ističe i da puder treba da birate u skladu sa svojim godinama.

Za tinejdžere je, recimo, sasvim dovoljna BB krema, a i u dvadesetim se možete izvući s ovom kremom, ako nemate crvenilo ili nejednaku pigmentaciju na licu.

Žene u tridesetim i četrdesetim bi trebalo da koriste prajmer koji će matirati kožu i pripremiti je za nanošenje pudera. Na ovaj način ćete izbeći da se koža ispod pudera sija.

Re dodaje da bi žene u pedesetim trebalo da traže pudere koji hidriraju jer će bilo kakav mat puder dodatno da istakne fine linije i bore.

2. Gust korektor za prikrivanje tamnih kolutova

Mnoge žene pokušavaju na razne načine da sakriju te tamne kolutove oko očiju. Ali, umesto da izaberete gust korektor u stiku, bolje je da nanesete tečni korektor.

Takođe, pokušajte da ne razmazujete korektor izvan spoljašnje ivice oka jer ćete tako postići da se korektor uvuče u svaku linijicu.

Re savetuje da sačekate da se korektor zagreje jedan minut pre nego što ga umasirate u kožu ispod očiju.

3. Ajlajner na donjoj liniji oka

Iako je nanošenje ajlajnera na donju ivicu oka bilo u trendu godinama, trebalo bi da izbegavate to jer ističe tamne kolutove oko očiju i čini da oči deluju manje.

Umesto toga, žene bi trebalo da koriste meki krejon u nešto svetlijoj braon, zelenoj ili plavoj boji da iscrtaju liniju duž gornjih trepavica, a zatim da je lagano razmažu četkicom za senke.

Šminkeri savetuju da boju maskare uvek uparite sa ajlajnerom jer će vam u suprotnom oči delovati manje.

4. Previše nisko naneseno rumenilo

Rumenilo čini da izgledate mlađe i svežije, ali je greška ako ga nanesete previše nisko na licu, na primer, samo na jagodice.

Šminkeri savetuju da rumenilo nanesete bliže gornjoj ivici jagodica i da obratite pažnju na boju rumenila.

Neki biraju braon rumenilo, ali ono često izgleda kao razmrljano na licu, a nije dobro ni da izaberete previše svetlo rumenilo jer ćete izgledati bledo i starije.

Da biste našli odgovarajuću nijansu, najbolje je da štipnete sebe za obraz i pokušate da nađete neku takvu, prirodnu nijansu u odnosu na boju kojom pocrvenite. Uglavnom većini odgovara rumenilo u nekoj od roze nijansi.

Re otkriva da se uvek radije odluči za kremasto rumenilo i nikada ne nanosi rumenilo u prahu preko tečnog pudera.

5. Previše sjaja za usne

Što smo stariji, to se oko naših usana pojavljuje više finih linija, što je sasvim prirodno. Međutim, zato bi trebalo izbegavati da nanosimo previše sjaja za usne jer on lako "završi" odnosno razlije se u te fine linije, pa šminka izgleda pomalo neuredno.

Ako želite da nosite sjaj, prvo uokvirite usne olovkom, ili nosite kremaste i tečne ruževe koje možete "oživeti" tako što ćete na sredinu usana staviti mrvicu sjaja za usne i razmazati po usnama.

BONUS VIDEO

Izvor: MONDO

A podsetite se i ko (ne) sme napolje bez šminke...

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti