Kada ih jednom probate, ovo će postati vaše omiljene pogačice.
Sastojci:
jedna veća šolja brašna
malo soli
četiri kašike maslaca
250 grama kačkavalja
pet kašika vode
malo mlevenog bibera
jedno jaje
Priprema:
U posudu stavite brašno, so i biber, zatim dodajte maslac izrezan na komadiće i promešajte. Smesi dodajte izrendan kačkavalj, vodu i mesite testo dok ne dobije formu lopte. Ako vam se testo čini previše lepljivim, dodajte još malo brašna.
Zamotajte testo u samolepljivu foliju i ohladite ga u frižideru 20 minuta. Ohlađeno testo razvijte i vadite pogačice modlama ili čašom, a zatim ga premažite jajetom. Po želji možete da pospete mak ili susam.
Pecite pogačice na 250 stepeni oko 15 minuta ili dok testo ne dobije zlatno-braon boju.
Koje su vaše omiljene pogačice?
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte