mondo.rs,Tanjug

Sirija: Ubijeno šest državljana Crne Gore!

Autor:

Šest crnogorskih državljana ubijeno je na ratištu u Siriji, osam njih vratilo se u Crnu Goru, jedan borac uhapšen je u Turskoj, a još trojica su na području delovanja takozvane Islamske države.

3
A- A A+
sirija damask Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Ti podaci prezentovani su u izveštaju "Uticaj medija na suzbijanje nasilnog ekstremizma u Crnoj Gori", a nakon višemesečnog istraživanja nevladine organizacije NOMEN, prenose Vijesti.me.

Kako je rekao predstavnik te agencije Stefan Kandić tokom istraživanja koristili su podatke Regionalnog saveta za saradnju, koje institucije nisu osporile.

U  izveštaju se navodi da se ukupno 23 crnogorskih državljana - 18 muškaraca i pet žena se nalazi na ratištu u područjima delovanja ID, zajedno sa troje dece, od kojih je šest muškaraca ubijeno u ratnoj zoni.

Na Kosovu niču ISIS baze protiv Srba

Navodi se i da je pet boraca iz Crne Gore ratovalo u istočnoj Ukrajini, na strani proruskih separatista, od kojih je jedan procesuiran i osuđen u Crnoj Gori, a četvorica su na ratište otišla pre dopune Krivičnog zakonika kojom je odlazak na strana ratišta kriminalizovan.

Povezano

Sve vesti