mondo.rs

Neko je Matić, a neko Pogba...

Autor:

Žoze Murinjo je bivši. Znao je to Pol Pogba danas, baš kao što je pretpostavljao i Nemanja Matić u nedelju na "Enfildu". Ali, nije svako reagovao isto...

Neko je Matić, a neko Pogba... Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images/Guliver

Da sukob između Žozea Murinja i Pola Pogbe postoji - nije bilo teško uočiti. Uostalom, njih dvojica to nisu ni krila.

Bilo je samo pitanje kako će se završiti tihi rat između jednog od najtrofejnijih trenera svih vremena i svojevremeno najskuplje plaćenog fudbalera svih vremena, odnosno koliku će (od)štetu na kraju platiti Mančester junajted.

Kako to uglavnom biva u modernom fudbalu, naročito kada nema rezultata, u daleko povoljnijoj poziciji nalazio se Pogba, koji danas svesno ili nesvesno nije "oćutao" vest o otkazu koji su vlasnici uručili njegovom dojučerašnjem šefu.

Nedugo nakon što se "breaking" sa "Old traforda" raširio planetom, igrač kog je upravo Murinjo vratio u Englesku za sumu od 110 miliona evra okačio je OVU fotku na društvene mreže i, malo je reći, izazvao cunami komentara i burnih reakcija.

AKO ŽELITE OTKAZ, RADITE KAO MURINJO!

pogba Foto: Twitter/@paulpogba screenshot

Pogba je posle nekoliko minuta obrisao sliku, ali sa svog profila, jer je ona uveliko postala viralni hit. Iako je fudbaler to možda i želeo, većina je namršteni pogled i skriveni osmeh zadovoljstva shvatila kao "pozdrav" otpuštenom Portugalcu... Utisku da se radi o likovanju samo je doprineo komentar u kom je Pogba od pratilaca tražio čak da dopišu lični komentar na sliku.

Ipak, kako bi sve ličilo na klasičnu "promo" aktivnost na društvenim mrežama, fudbaler je "menšnovao" zvanični Twitter profil Junajteda i oficijelnog sponzora, pa je moguće da su upravo oni tražili da fotka bude uklonjena uvidevši kakve su bile reakcije navijača.



U Engleskoj se samo čekalo da vlasnici kluba objave odluku o kojoj se spekuliše praktično od letos. Navodno, Glejzeri su u dogovoru sa potpredsednikom Edom Vudvardom nameravali Portugalcu da daju "fore" do kraja januara da preokrene stvari u svoju korist, možda i zbog "masnog" obeštećenja koje su pristali da mu isplate u slučaju otkaza, ali je nastup Mančester junajteda u nedelju na "Enfildu" doveo do hitnog raskida saradnje.

Verovatno i sam svestan da će ispratiti Murinja ove nedelje, baš kao u decembru 2015. tokom zajedničkih dana na "Stamford bridžu", naš reprezentativac Nemanja Matić stao je pred novinare posle poraza 3:1 od Liverpula i odbio razgovor o odgovornosti menadžera za novu "igru bez igre" i još jedan poraz od rivala iz vrha tabele.

Twitter Embed Code



Matić, koji je i sam bio žrtva Murinjovih nekonvencionalnih metoda rada pod pritiskom, rekao je tada da odgovornost za igre i rezultate Mančester junajteda ove sezone snose fudbaleri.

"Tu naročito mislim na nas starije", naglasio je Matić, bez obzira što je verovatno mogao da pretpostavi (ili bar oseti) da je možda i poslednji put igrao za Žozea Murinja.

Neko je Nemanja, neko Pol...

Povezano

Sve vesti

Mondo izdvojeno