Šaranović priznaje drogu, ali ne i ubistvo advokata

Autor:

Pred Višim sudom u Beogradu je počelo suđenje Vladimiru Šaranoviću, povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

0
A- A A+
pištolj, pucnjava, oružje, ubistvo Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Šaranović je, kao i na pripremnom ročištu, negirao da je izvršio ovo ubistvo, ali je priznao krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu, u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.

Njegova supruga negirala je krivično delo u vezi marihuane, odnosno da je počinila krivično neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Advokat izrešetan na Vračaru podlegao povredama

Suđenje će biti nastavljeno u februaru, za kada je planirano saslušanje oštećenih i svedoka.

Šaranovića optužnica tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara 2018. godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a bio je advokat njegovog rođaka Slobodana Šaranovića, koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Povezano

Sve vesti